Udrea se plange de bugetul prea mic de la ANL

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are un buget de 80 de milioane de lei destinat construirii de locuinte ANL in 2011, fonduri insuficiente, care ar putea fi suplimentate prin parteneriate public-private, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.

"Noi vom incerca sa aducem cat mai multi bani in acest program, de aceea vom apela si la bani privati, la parteneriat public-privat pentru construirea de locuinte tip ANL si speram sa ne apropiem de cifra de 100.000 pe care ne-am propus sa o construim in patru ani", a spus Udrea, citata de Mediafax.

Ea a adaugat ca anul trecut s-au vandut circa 40 de locuinte ANL, dintr-un total de 5.000 de cereri.

"Si procedurile au durat mai mult decat ne-am asteptat si, pe de alta parte, si autoritatile publice locale nu au fost dispuse sa vanda aceste locuinte, au preferat sa incaseze chiriile. La randul nostru am convenit ca vom construi locuinte ANL in acele localitati in care primarii au fost de acord cu vanzarea celor existente, asa ca poate ii motivam si poate vor vinde mai repede", a spus ministrul.

Udrea a afirmat ca institutia pe care o conduce are in 2011 un buget de 80 de milioane de lei pentru continuarea constructiei de locuinte.

"Dupa ultimele evaluari, nevoia de case era de 15.000 de locuinte la nivel national, dar cred ca este mult mai mare", a mai spus Udrea.

Elena Udrea si primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, au inaugurat marti, in cartierul Colentina, 69 de noi unitati locative din ansamblul de locuinte pentru tineri, construit in regim ANL.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri