Bancile mama vor continua si in acest an “curatarea” sucursalelor din Romania, chiar daca ritmul va fi unul mai lent decat anul trecut, a declarat Radu Lucianu, managing partener al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania.
“Curatarea sucursalelor bancare va continua si in acest an, chiar daca intr-un ritm mai scazut decat anul trecut. In acelasi timp, bancile din Romania vor continua sa investeasca, pentru ca au bani, insa este un proces draconic. Dupa ce au finantat cu ambele maini, acum nu vor sa mai treaca prin chinurile din anii precedenti”, a declarat Radu Lucianu (foto), managing partner al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE) Romania.

Lucianu spune ca bancile si-au fixat deja obiective in ceea ce priveste volumul de finantari pe care le vor acorda anul acesta jucatorilor din imobiliare.

“Cineva imi spunea, zilele trecute, la o cafea, ca UniCredit are 300 de milioane de euro de investit in proiecte din real estate. Nu pot sti cu siguranta daca este adevarat, dar este clar ca bancile au deja un target stabilit pentru finantarile imobiliare”, a adaugat seful CBRE.

Anul trecut, volumul investitiilor imobiliare in Romania s-a ridicat la 327,3 milioane de euro, in crestere cu aproape 45% fata de volumul din 2009.

Cumparatorii au fost in marea lor majoritate straini: Marea Britanie - 47%, Austria - 17%, Norvegia, Italia si Polonia - 26%, doar 10% fiind romani. Situatia este similara si pentru vanzatori, 82% dintre acestia fiind straini, se arata in cel mai recent raport al CBRE Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri