“Curatarea sucursalelor bancare va continua si in acest an, chiar daca intr-un ritm mai scazut decat anul trecut. In acelasi timp, bancile din Romania vor continua sa investeasca, pentru ca au bani, insa este un proces draconic. Dupa ce au finantat cu ambele maini, acum nu vor sa mai treaca prin chinurile din anii precedenti”, a declarat Radu Lucianu (foto), managing partner al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE) Romania.

Lucianu spune ca bancile si-au fixat deja obiective in ceea ce priveste volumul de finantari pe care le vor acorda anul acesta jucatorilor din imobiliare.

“Cineva imi spunea, zilele trecute, la o cafea, ca UniCredit are 300 de milioane de euro de investit in proiecte din real estate. Nu pot sti cu siguranta daca este adevarat, dar este clar ca bancile au deja un target stabilit pentru finantarile imobiliare”, a adaugat seful CBRE.

Citeste si:

Anul trecut, volumul investitiilor imobiliare in Romania s-a ridicat la 327,3 milioane de euro, in crestere cu aproape 45% fata de volumul din 2009.

Cumparatorii au fost in marea lor majoritate straini: Marea Britanie - 47%, Austria - 17%, Norvegia, Italia si Polonia - 26%, doar 10% fiind romani. Situatia este similara si pentru vanzatori, 82% dintre acestia fiind straini, se arata in cel mai recent raport al CBRE Romania.