Piata spatiilor de birouri din Romania incepe sa atraga din nou atentia companiilor multinationale, care isi redirectioneaza hub-urile din regiune catre piata locala, a declarat Catalina Jigman, sefa departamentului de birouri in cadrul consultantului imobiliar CB Richard Ellis Romania.
“Primim semnale pozitive din partea multinationalelor, care isi redirectioneaza hub-urile (n.r: centrul operatiunilor) din regiune catre Romania. Lucrurile au inceput sa se aseze pe piata spatiilor de birouri si vom incepe sa atragem tot mai multe corporatii. In acest context, reinnoirile contractelor de inchiriere si renegocierile vor scadea in urmatoarea perioada”, a afirma Catalina Jigman (foto), directorul diviziei de birouri in cadrul companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania.

In ceea ce priveste rata de neocupare pentru spatiile de birouri, aceasta s-a situat in jurul valorii de 17%, in contextul in care stocul de spatii a urcat la doua milioane de mp. Pentru anul acesta, consultantul CBRE estimeaza ca rata de neocupare va scadea la 14-15%, trendul descendent continuand si in 2012.

Anul trecut, cererea totala de spatii de birouri din Bucuresti a ajuns la 177.000 mp, la care se adauga 74.600 mp reprezentand renegocieri, reinnoiri si inchirieri in cladiri de clasa C.

Compania CBRE a intermediat inchirierea unei suprafete totale de circa 60.000 mp, avand o cota de piata de aproximativ 30%, potrivit estimarilor facute de Catalina Jigman.

Pentru acest an, consultantul imobiliar intentioneaza sa isi extinda echipa de brokeri si sa lanseze departamente de property si project management. “Nu vreau sa urmam aceiasi pasi ca si competitia noastra, ci vrem sa planificam atent directiile de business, nu intr-un mod ad-hoc”, a declarat Radu Lucianu, managing partner al CBRE Romania.

Citeste si CBRE: Bancile mama vor continua si in 2011 "curatarea" sucursalelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri