"Aura a vandut actiunile de la Galleria Arad, pentru ca s-a ivit o foarte buna oportunitate de business. Intregul capital va fi folosit pentru alte investitii in Romania, unde avem planuri pe termen lung, atat in tara, cat si in Bucuresti. Vom anunta, in curand, finalizarea si inceperea livrarilor pentru ansamblul Green Hills din Piatra Neamt si suntem pe ultima suta de metri cu planurile privind un ansamblu rezidential in Bucuresti", a declarat Asaf Ravid, directorul pentru Romania al Aura Investments, fara sa ofere detalii despre tranzactie, informeaza Mediafax.

GTC controla, aterior tranzactiei, 85% din mall-ul din Arad, in timp ce Aura Investments detinea restul de 15%.

Galleria Arad, reprezentand o investitie de 70 milioane de euro, va avea o suprafata inchiriabila de 33.000 de metri patrati, proiectul fiind finantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Proiectul este inchiriat in proportie de peste 60%, printre viitorii chiriasi numarandu-se Reserved, Sprider, Leonardo, House of Art, Fox, Cinema City, Tina R si Altex.

La inceputul anului trecut, Aura Investments a anuntat ca a vandut catre GTC 37% din actiunile detinute la mai multe centre comerciale din Romania care urmau sa fie dezvoltate in joint-venture cu GTC, in schimbul stergerii unor datorii de 13,6 milioane euro.

Potrivit acordului dintre cele doua companii israeliene, participatia Aura la joint-venture-ul NCC, inregistrat in Olanda, care detine mai multe mall-uri in Romania, scade de la 50% la 13% din actiuni.

Citeste si:

Aura dezvolta in parteneriat cu GTC o retea de sase centre comerciale in Romania, din care trei au fost deja deschise, la Suceava, Buzau si Piatra Neamt. Celelalte trei urmeaza sa fie dezvoltate la Arad, Bistrita si Galati.

Compania este parte a grupului israelian Aura Group si este fondata in Luxemburg, fiind activa in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente. In regiune, Aura mai este prezenta in Ungaria.

BERD si GTC au semnat, in anul 2007, un contract de finantare cu 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC si Aura in Romania.

Aura mai dezvolta in Romania proiecte rezidentiale, cel din Piatra Neamt urmand sa aiba peste 200 de apartamente.

GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea si vanzarea cladirilor de birouri America House si Europe House, din zona Piata Victoriei. GTC a mai dezvoltat in Romania complexul rezidential Rose Garden din cartierul Colentina.