Peste 1.100 de companii și 20.000 de persoane fizice au donat pentru achiziția echipamentelor necesare protejării medicilor din linia întâi și pentru achiziția aparaturii de strictă necesitate.

Două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600, achiziționate prin intermediul platformei „Donează pentru linia întâi”, au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Până acum, donațiile au fost investite în 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, ce au fost donate medicilor din spitale. De asemenea, medicii de familie din întreaga țară au primit 1.121.800 de măști, iar asistenții sociali de la casele de copii și căminele de bătrâni, care sunt expuși direct riscului de infectare, au primit 1.000.000 de măști. Polițiștii care veghează ordinea publică au beneficiat de 700.000 de măști, iar Armata Română a fost dotată cu 500.000 de măști. De asemenea, jandarmii au intrat în posesia a 260.000 de măști, iar polițiștii de la frontieră, cei aflați printre primii care iau contact cu românii care se întorc în această perioadă acasă din zone cu risc, câte 260.000 de măști, la fel ca și pompierii și salvatorii SMURD.

Potrivit unui raport al Institutului National de Sanatate Publica, unul din 7 pacienți infectați cu COVID-19 din România este medic. Pentru a depăși această perioadă, cei care se luptă cu boala în linia întâi au nevoie de echipamente de protecție și de sprijinul nostru. Toți cei care doresc sa contribuie o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza.

De asemenea, companiile care vor să se alăture inițiativei pot dona accesând - https://www.emag.ro/lp/doneaza-pentru-linia-intai-persoana-juridica-contract

Companiile pot dona și folosind contul RO17BTRL0000SIEUDONEZRON deschis de Fundația eMAG.

Pe platformă poate fi urmărită, în timp real, situația donațiilor, alături de informații legate de produsele achiziționate, conform cu necesarul întocmit de DSU.

„Donează pentru linia întâi” este o inițiativă a Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie, care luptă direct cu pandemia COVID-19.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri