Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ începerea anului şcolar s-a desfăşurat în bune condiţii şi a cerut ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca inspectoratele să monitorizeze situaţia şi să intervină în cazurile în care există disfuncţionalităţi.

"Vreau să le transmiteţi cadrelor didactice, inspectoratelor şcolare încrederea şi aprecierea mea. Solicitarea şi rugămintea mea către ei - să facă faţă la toate provocările. Sigur, nu va funcţiona totul ceas din prima, o să apară mici disfuncţionalităţi, imperfecţiuni. Întreg sistemul - Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare - trebuie să monitorizaţi cu mare atenţie, să interveniţi prompt la fiecare situaţie în care trebuie corectată o disfuncţionalitate. Aşa, vă spun sincer, din ce am văzut, în cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Sigur că nu în toate şcolile - asta depinde şi de administraţia locală şi de corpul profesoral, de directorul şcolii -, dar să cereţi inspectoratelor şcolare să monitorizeze cu mare atenţie şi să fie pregătiţi să intervină, exact cum am discutat, inclusiv prin constituirea unor stocuri tampon de măşti, de tablete, de camere web. Mai ales să verificaţi să fie camere web, astfel încât să se poată face transmiterea online a lecţiilor", a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că a vizitat mai multe unităţi de învăţământ din diferite judeţe şi s-a declarat "impresionat" de modul în care s-au efectuat pregătirile pentru anul şcolar.

"Inclusiv în comune, şcoli foarte bine pregătite, cu toate măsurile de siguranţă luate. Eu cred că putem să facem faţă la orice situaţie care apare. Important este să accentuăm acest mesaj: copiii au nevoie de şcoală. Întreruperea procesului de educaţie afectează întreg procesul de educaţie. Dacă acumulezi restanţe sau ai lacune o lună-două în procesul educaţional, îţi poate afecta înţelegerea în anii următori de şcoală. Va trebui să comunicăm foarte limpede acest mesaj. Este extrem de important pentru copii că urmeze procesul şcolar, indiferent cum se face şcoala, în clasă sau online", a transmis Orban.

Potrivit acestuia, "încetul cu încetul" lucrurile tind să revină la o atmosferă "mai normală".

"Nu mai există atmosfera aceea de tensiune care s-a generat. Totuşi, începerea şcolii e o bucurie şi pentru copii, şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi. Încetul cu încetul trebuie să asigurăm o normalitate, să arătăm că lucrurile pot fi rezolvate, în funcţie de orice situaţie care apare", a susţinut el.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că în acest moment există 12.423 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 263 în sistem online. Sunt 11 judeţe în care nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu: Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Vaslui.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri