BREAKING NEWS: Franța va intra din nou în carantină

Franţa va intra din nou într-un "lockdown" naţional începând de vineri pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat miercuri preşedintele Emmanuel Macron într-un discurs către naţiune.

"Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional", a declarat şeful statului francez conform Agerpres.

Noile măsuri pe care le-a anunţat, şi care vor intra în vigoare de vineri, înseamnă că oamenii vor trebui să rămână în locuinţe cu excepţia achiziţionării de bunuri esenţiale, deplasărilor la medic sau orei zilnice de mişcare în aer liber. Noul "lockdown" va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie.

Oamenilor li se va permite în continuare să meargă la serviciu dacă angajatorul va considera că este imposibil să lucreze de acasă şi, o diferenţă faţă de precedenta izolare din martie, cele mai multe şcoli vor rămâne deschise.

Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise în Franţa începând de vineri în cadrul noului "lockdown", a precizat Macron.

Citeste si:
Franţa: 7 zile carantină pentru francezii care revin de la schi din...
Franţa:Guvernul are în vedere...

"Virusul circulă cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste estimări nu au anticipat-o. Ca toţi vecinii noştri, suntem depăşiţi de creşterea bruscă a răspândirii virusului", a declarat Macron în discursul său.

"Suntem cu toţii în aceeaşi situaţie: depăşiţi de un al doilea val despre care ştim că va fi mai greu, mai letal decât primul", a adăugat el.

"Niciodată Franţa nu va adopta această strategie „care ar însemna "trierea pacienţilor", persoanele în vârstă fiind principalele victime ale pandemiei, a adăugat Macron.

Franţa riscă să înregistreze "cel puţin 400.000 de decese suplimentare" în următoarele câteva luni dacă nu se face nimic împotriva epidemiei de COVID-19, în ideea de a obţine o imunitate colectivă, a mai afirmat miercuri Emmanuel Macron.
Franţa a raportat marţi 523 noi decese de noul coronavirus într-o singură zi, cel mai ridicat bilanţ zilnic din aprilie.

Citeste si:
Gucci donează 500.000 de dolari pentru distribuirea de vaccinuri...
Gucci donează 500.000 de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri