Carantina sau lockdown-ul cum mai este cunoscută, ar putea fi evitată dacă un procent de 95% din populația planetei ar purta masca, a declarat oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ce recomandă OMS

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a subliniat că sistemele de lockdown impuse în mai multe țări ar trebui să fie o „ultimă soluție” și a îndemnat publicul să respecte regulile sanitare impuse pentru a preveni îmbolnăvirile și decesele, scrie CNN.

El a spus că, dacă 95% dintre oameni ar purta măști, în loc de 60% din oameni care se conformează în prezent la această regulă, „nu ar fi necesare aceste sisteme de lockdown”.

„Dacă ne-am asuma cu toții să respectăm această măsură, carantina ar putea fi evitată.

-Hans Kluge, Directoru regional al OMS pentru Europa-

Totodată, Hans Kluge afirmă că purtarea măștii nu ar trebui privită ca pe un panaceu în lupta cu această boală.

El a menționat că sute de milioane de oameni trăiesc în prezent sub sistemul impus de carantină care duce la pierderi ale locurilor de muncă și care necesită ulterior sprijin economic. Carantina vine la pachet și cu numeroase perturbări ale serviciilor de sănătate și aduce daune colaterale în ceea ce privește sănătatea mintală, abuzul de substanțe și violența de gen.

Hans Kluge a mai avertizat cu privire la „impactul negativ al relaxării prea rapide”, explicând că restricțiile ar trebui să fie ridicate doar treptat.

Citește și: Țara ca plănuiește o carantină pe termen nedefinit

Europa trebuie să rămână „vigilentă” pe durata acestei ierni

Țările europene se confruntă în continuare cu rate ridicate de infecție și deces, Italia înregistrând 753 de decese miercuri, cel mai mare număr zilnic de la primul val. Polonia a raportat un număr record de decese pentru a doua zi consecutivă joi, cu 637 de persoane.

În Europa s-au înregistrat peste 29.000 de decese de coronavirus săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că la fiecare 17 secunde moare un om.

Sursa foto: Agerpres & Pexels

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri