Menținerea celor mai buni și productivi angajați este în continuare una dintre prioritățile companiilor din România, care în ultimii ani s-au confruntat cu fluctuații tot mai mari de personal. Salariile rămân principalul factor care contribuie la retenția angajaților, însă includerea beneficiilor extrasalariale în pachetul de angajare a devenit esențială pentru atingerea acestui obiectiv.

Asigurările și abonamentele medicale sunt pe primele locuri în topul beneficiilor oferite în România, foarte aproape de clasicele tichete de masă, care se mențin pe prima poziție, după cum arată o analiză din 2023 realizată de eJobs și Up România. Asigurările medicale sunt oferite în 43,8% din cazuri, iar abonamentele medicale în 27,4%, în vreme ce tichetele de masă au o pondere de 85,4%.

Un studiu realizat de compania globală de cercetare Mercer, în 2021, la care au participat 14.000 de angajați din întreaga lume, arată că oamenii se așteaptă ca angajatorii să le ofere beneficii medicale preventive, nu doar servicii medicale atunci când se îmbolnăvesc.

Oferirea de asigurări și abonamente medicale pentru angajați se transformă într-un avantaj competitiv pentru businessuri, deoarece acestea vor avea o forță de muncă mai loială, mai energică și care va avea nevoie de mai puține zile de concediu medical, mai arată studiul Mercer.

Potrivit companiei de cercetare, angajații care au acces la cele mai multe beneficii spun că datorită acestora sunt mai puțin predispuși să dorească să își caute job la altă companie (59% față de 24% dintre cei care au acces la cele mai puține beneficii).

De asemenea, studiul mai relevă faptul că atunci când vorbim de beneficii extrasalariale, angajații sunt interesați și de un program de lucru flexibil și de timp liber de la angajator pentru programări la medic.

Ce opțiuni au companiile din România

Beneficiile medicale au evoluat semnificativ în ultimii ani, odată cu dinamica din piața muncii. În acest context, MedLife, cea mai mare rețea medicală privată din România, ce colaborează cu peste 10.000 de companii, a creat abonamentul complet de sănătate, o soluție integrată, ce oferă acoperire medicală 360° - de la servicii de prevenție, la asigurări de sănătate, servicii stomatologice și sport.

Practic, angajatorii pot adăuga abonamentelor mai multe layere de servicii de protecție a sănătății, respectiv:

  • Servicii medicale de diagnostic și tratament, în aproape 700 de unități medicale proprii și partenere ­– acces la servicii precum medicina muncii, consultații de specialitate, analize de laborator și servicii de imagistică, într-o rețea națională de aproape 700 de locații proprii și partenere. Serviciile pot fi accesate în regim de gratuitate sau cu discount în funcție de tipul de abonament și sunt disponibile atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora.
  • Asigurare de sănătate de grup NNCare – lansată în 2022, în urma unui parteneriat strategic cu NN, liderul pieței de asigurări de viață din România, soluția se adresează companiilor cu cel puțin 20 de angajați, atât din rândul celor care oferă deja echipei abonamente medicale MedLife, cât și din rândul clienților care intenționează să ofere această facilitate angajaților și familiei lor, ca parte a pachetului de beneficii extra-salariale. Asigurarea acoperă cheltuieli de până la 250.000 de lei pe an, în funcție de problema de sănătate, și se diferenţiază prin beneficiile pentru afecțiuni grave și prin serviciul de tip a doua opinie medicală, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din străinătate.
  • Servicii de wellness – adițional serviciilor medicale și asigurărilor, companiile pot opta și pentru programe de fitness disponibile în sălile SWEAT Concept, unde MedLife a devenit acționar majoritar vara trecută. Abonamentul permite accesul la cele 4 săli de sport în București, ce sunt dotate cu echipamente și tehnologii premium, iar angajații pot beneficia de programe personalizate de antrenament.
  • Servicii de sănătate orală la DENT ESTET - o altă facilitate, și nu cea din urmă, este reprezentată de pachetele de servicii dentare oferite în cele 18 clinici DENT ESTET din țară. Serviciile pot fi accesate de companiile care plănuiesc să ofere această facilitate angajaților sau familiilor lor, ca parte a pachetelor de beneficii extra-salariale și prevăd un plan de prevenție, prin consultații de specialitate, reduceri semnificative pentru profilaxie și imagistică dentară și un plan de intervenție în caz de urgență medicală.

Mai multe detalii aici: https://www.medlife.ro/servicii-companii

Sursa foto: Medlife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri