Burnout-ul, work-life-balance, ori anxietatea sunt trei dintre cele mai semnificative probleme cu care se confruntă astăzi companiile, iar aceste aspecte afectează nu doar starea de sănătate și fericirea angajaților, ci și productivitatea și succesul organizațiilor. În medie, conform unui studiu McKinsey din 2022, unul din patru angajați chestionați raportează că se confruntă cu simptome de burnout.

Tot mai mulți angajatori acordă o atenție deosebită prevenției și gestionării stresului la locului de muncă prin intermediul programelor de wellbeing, a evaluărilor adecvate ale sarcinilor de muncă și promovarea unui mediu de lucru sănătos. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA observă un interes în creștere de 300% pentru serviciile de psihoterapie, față de perioada pre-pandemică, iar numărul abonaților care beneficiază de cel puțin 3 ședințe de psihoterapie acoperite de companie s-a dublat față de anul trecut.

Conceptul de wellbeing a devenit o temă strategică pentru companiile din România. În prezent, abonamentele medicale, pe lângă specialitățile de medicină primară și prevenție, sunt completate de servicii de terapie și consiliere psiho-emoțională pentru angajați. Conform REGINA MARIA, în ultimii ani, peste 70.000 de angajați au primit acces la programe de wellbeing și screening.

Peste 70% dintre angajați consideră companiile răspunzătoare de wellbeingul lor, iar angajatorii înțeleg importanța investițiilor în această direcție. Companiile aleg să extindă beneficiile medicale pe care le oferă angajaților completând pachetele cu servicii de psihoterapie și programe de wellbeing. Suplimentar, ca suport pentru angajați, REGINA MARIA pune la dispoziție lor o linie telefonică 24/7 unde pot discuta cu un specialist în momentele de teamă, panică sau stres. În acest moment, peste 40.000 de angajați au acces la Terapeutul de Gardă.

Bunăstarea angajaților atrage o serie de beneficii atât pentru angajații înșiși, cât și pentru companie în ansamblu. Organizațiile care promovează o abordare holistică a sănătății angajaților construiesc un mediu de lucru sănătos și productiv, cu angajați motivați și sănătoși. Rețeaua REGINA MARIA, ca partener al angajatorilor, propune programe personalizate, în funcție de caracteristicile și nevoile specifice ale fiecărei industrii, care să contribuie la o mai bună sănătate fizică și psiho-emoțională a angajaților, cu focus în special pe zona de prevenție inclusă în abonamentele medicale.

În prezent, REGINA MARIA gestionează peste 800.000 de abonamente medicale, cu 11.000 de companii în portofoliu. 7 din top 10 cei mai buni angajatori din România oferă servicii medicale Regina Maria angajaților, potrivit „Top angajatori 2022”, realizat de undelucram.ro. Județele cu cei mai mulți abonați sunt București, Brașov, Cluj, Timiș, Dolj, Iași, Mureș, Constanța, angajați din industrii precum IT&Telecom, Finanţe&Asigurări și Auto, retail, manufactură.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri