Rezultatele examenului de testare profesionala sustinut de angajatii Garzii Financiare, in urma caruia vor fi repartizati in institutie, arata ca din totalul celor 740 de candidati inscrisi 42 nu au obtinut note de trecere, ceea ce reprezinta 5,7% din total, potrivit Mediafax.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunea in urma cu un an ca este nemultumit de calitatea profesionala, chiar si morala, a unor angajati din Garda Financiara. De altfel, in luna februarie a acestui an, Blejnar afirma chiar ca sunt angajati ai Garzii Financiare care nu conosc legea, ceea ce explica unele rezultate mai slabe.

In urma unui proces de reorganizare al ANAF, un numar de 1.063 de angajati ai Garzii Financiare dintr-un total de 1.383 au primit preaviz si urmau sa fie testati profesional, insa doar 740 au fost obligati sa se prezinte la examen deoarece restul au ocupat direct posturile pentru care a optat cate un singur candidat.

Potrivit informatiilor obtinute de Mediafax, din totalul angajatilor respinsi, 39 de candidati pentru functii de executie au obtinut sub limita minima de 50 de puncte din 100, in timp ce alti doi, care au concurat pentru functii de sef divizie, au avut sub 70 de puncte, nivelul minim pentru care ar fi fost admisi. Un al treilea candidat pentru o functie de conducere si-a retras optiunea.

Alte 42 de persoane au absentat de la examen, iar ANAF urmeaza sa stabileasca daca au avut motive intemeiate si daca vor mai putea sustine examenul.

Pe judete, cele mai slabe rezultate au fost inregistrate in Timis, unde din totalul celor 31 de candidati 4 nu s-au prezentat, iar 6 au obtinut sub 50 de puncte. Media generala a angajatilor Garzii Financiare din Timis a fost de 58,1 de puncte, cel mai slab nivel la nivelul tarii.
Punctajei mai slabe au fost inregistrate si in judetele Braila, Buzau si Tulcea, unde 8 candidati din 36 nu au obtinut nota de trecere. Media in cele trei judete a fost de 58,7 puncte.

Dupa examinare, angajatii Garzii Financiare vor fi repartizati in functie de media obtinuta, optiune si de numarul de candidaturi pe post.

Presedintele ANAF a declarat la finele lunii iunie ca, in urma testarilor, vor pleca din institutie cel putin 291 de salariati, reprezentand 21% din total. Astfel, pe langa cei 42 de angajati care nu au trecut testarea, mai pleaca din Garda Financiara inca 249 de salariati.

Potrivit planului de restructurare a insitutiei, Garda Financiara trebuie sa aiba cel mult 1.092 de posturi ocupate, fata de 1.383 in prezent.
Testarile la Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) vor incepe saptamana viitoare si vor fi urmate de examinarile din cadrul structurilor teritoriale ale finantele publice.

In urma restructurarii, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce inseamna o reducere cu 31%.

La inceputul lunii iunie Guvernul a decis desfiintarea unui numar total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. Alte locuri au fost desfiintate la Autoritatea Nationala a Vamilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) si Garda Financiara (713 posturi, dintre care 300 ocupate).
In urma restructurarii, numarul total de posturi ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala scade de la 34.027 locuri la 29.100 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si