Cantareata de muzica populara Florica Ungur, in varsta de 72 de ani, a murit, joi dimineata, la un spital din Oradea, unde fusese internata in ultima luna din cauza unei boli incurabile,conform Mediafax.
Colegi ai solistei au declarat ca aceasta a fost spitalizata in ultima luna, dupa ce fusese operata, suferind de o boala grava.

Interpreta de muzica populara Ioana Urs, de la Ansamblul Bihorul, care, alaturi de fiul artistei, a stat langa Florica Ungur, in ultima perioada, a declarat ca interpreta a murit, joi dimineata, in jurul orei 6.00, fiind internata la sectia de Oncologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

"In ultima luna starea ei a fost tot mai rea pe zi ce trecea, in ultimele doua saptamani nici nu mai putea sa vorbeasca. Singurele persoane pe care le accepta langa eram eu, mama mea, baiatul ei, care este si verisorul meu, si alte cateva rude", a declarat Ioana Urs.

Ea a afirmat ca Florica Ungur suferea de cancer de aproximativ trei ani.
"A incercat de multe ori sa ascunda aceasta boala si voia sa lupte. Era convinsa ca isi va reveni", a spus Ioana Urs.

Urs a adaugat ca inmormantarea va avea loc sambata, la ora 14.00, la Capela Hasas din Cimitirul Municipal din Oradea.

Florica Ungur este una dintre cele mai cunoscute soliste de muzica populara din judetul Bihor.

In 21 iulie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea a avut loc si un concert caritabil pentru solista, spectacolul, intitulat "Florica Ungur - O viata inchinata cantecului", adunand nume mari ale folclorului romanesc, precum Cristian Pomohaci, Tiberiu Ceia, Cornel Borza, Nicolae si Nicusor Muresan, Radu Potoran, Iuliana Chelu, Otilia Haragos si Elvira Lerintiu. Banii stransi in urma spectacolului au fost donati artistei.

Florica Ungur s-a nascut 8 iunie 1939 in satul Fasca si a invatat sa cante de la mama sa, Ileana Cociuba. Artista a spus mereu ca nu a cantat pentru a face cariera, ci pentru a "mangaia suflete". Cantareata a absolvit cursurile Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, sectia de limbi clasice (latina si greaca veche), devenind profesoara de latina la actualul Colegiu National "Mihai Eminescu" din Oradea.

Artista si-a lansat primul disc in 1970, la varsta de 31 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri