Au sosit din Bologna (Italia) la Bucuresti cu un singur gand: sa obtina rezidenta in Romania. Nu pentru ca ar dori sa stabileasca aici, ci pentru a divorta cat mai repede posibil, scrie The New York Times.
Imediat cum au ajuns in Bucuresti, cei doi au fost intampinati de consultantul unei companii italiene, care i-a dus sa semneze o serie de documente pentru a obtine rezidenta in Bucuresti. S-au intors in Italia in aceeasi zi.

Un divort clasic dureaza prea mult daca vrei sa incepi o noua viata”, spune sotul, care nu si-a dezvaluit identitatea.

In Italia, un divort dureaza ani de zile. In Romania, pana in decembrie, la doar sapte luni de la calatoria in Romania, cei doi vor fi deja divortati.

La fel ca altii, cuplul vrea sa profite de legislatia Uniunii Europene si sa evite un proces in tara de origine, care ar fi de durata si costisitor.

Dupa obtinerea rezidentei, ei pot sa introduca divort dupa sase luni, evitand astfel separarea de trei ani, obligatorie in Italia.

Romania a devenit o tara preferata pentru turistii care vor sa divorteze pentru ca aici divorturile sunt rapide, ieftine si flexibile in privinta formalitatilor legate de obtinerea rezidentei.

Nu se stie exact numarul italienilor care divorteaza in strainatate. Potrivit estimarilor unei asociatii italiene, cel putin 8.000 de cupluri au obtinut divortul in strainatate in ultimii cinci ani.

O alta destinatie preferata pentru turistii care cauta sa divorteze rapid este si Marea Britanie, chiar daca acolo totul este mai costisitor. De regula, partenerul cu mai putina putere financiara alege aceasta destinatie tocmai pentru a obtine la divort mai multi bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri