Aproximativ 19,6 milioane de romani. Aceasta este cifra indicata de Recensamantul populatiei, proces derulat in perioada 20-31 octombrie. In realitate, recensamantul a scapat cateva categorii de persoane. Vezi care sunt acestea.

“Se constata ca la finalul celor 12 zile de inregistrare au fost recenzate un numar de 8.387.153 locuinte si un numar de 19.599.506 persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte), exclusiv cele care au utilizat metoda de autoinregistrare”, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Pe de alta parte, tot INS arata ca numarul de persoane recenzate prezentat anterior nu reprezinta populatia stabila a României.

Astfel, institutia arata ca numarul de persoane recenzate nu este egal cu numarul de persoane cuprins in populatia stabila a Romaniei deoarece nu cuprinde mai multe categorii.

Rezultatele “nu includ persoanele care au apelat la metoda auto-inregistrarii, nu cuprind persoanele din spatiile colective de locuit, nu cuprind persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI, etc, si nu includ parte din persoanele plecate din tara pe perioada indelungata (respectiv cele declarate de unul din membrii gospodariei din tara)”.

INS va publica datele provizorii privind populatia stabila la sfarsitul lunii ianuarie 2012, iar datele preliminare in perioada aprilie-mai 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si