Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) s-a reunit de urgenta pentru analizarea posibilului plagiat al premierului Victor Ponta, desi ieri Consiliul General in actuala formula a fost desfiintat printr-un ordin al ministrului Educatiei. Acuzatiile se refera la teza de doctorat a premierului, sustinuta la Facultatea de Drept in 2003, informeaza Jurnalul.ro

Consiliul general al CNATDCU este forul abilitat prin lege sa se ocupe de acuzatiile de plagiat care privesc o diploma de doctorat. Consiliul general al CNATDCU este abilitat sa analizeze calitatea tezelor de doctorat si sa propuna ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala.

Ieri, insa, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a desfiintat Consiliul de Atestare a Titlurilor si Diplomelor astfel ca o decizie de astazi a CNATDCU ar fi lovita de nulitate.

Mircea Miclea, unul dintre membrii CNATCU, fost ministru PDL al Educatiei s-a antepronuntat in cazul posibilului plagiat al premierului Victor Ponta. Miclea a declarat vineri, inainte de orice concluzii ale Consiliului, ca a facut personal o verificare a tezei de doctorat si a ajuns la concluzia ca este vorba despre plagiat.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Setari Cookie-uri