Eutanasierea cainilor fara stapan din adapostul firmei de ecarisaj cu care are contract primaria ar putea incepe saptamana viitoare la Timisoara, unde numai in luna decembrie au fost muscate de caini si au ajuns la spital 112 persoane, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Intrebat de corespondentul Mediafax ce solutii are Primaria Timisoara in privinta cainilor vagabonzi din oras, in conditiile in care, potrivit datelor de la Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes", numai in luna decembrie au fost muscate 112 persoane, viceprimarul Dan Diaconu a spus ca "se aplica legea in vigoare".

"Statisticile apartin Spitalului de Boli Infectioase. Niciunde nu este o rubrica acolo unde scrie ca este vorba de cainele vagabond care a muscat. Primaria aplica legea in vigoare, cu tot cu normele de aplicare, serviciile de ecarisaj isi continua activitatea din punct de vedere al strangerii cainilor de pe strazi, se incurajeaza in continuare adoptiile cainilor din adaposturi, insa primaria va aplica in integralitate aceasta lege. Asta insemnand ca, dincolo de procedurile de identificare si inventariere a cainilor, una dintre solutii va fi eutanasierea. Aceasta procedura ar putea incepe saptamana viitoare", a declarat Diaconu.

Viceprimarul a mai spus ca pentru eutanasierea unui singur caine este nevoie de un dosar "destul de stufos".

"Pentru fiecare caine eutanasiat exista un intreg dosar care trebuie intocmit. Din punctul meu de vedere, eutanasia ar trebui sa inceapa cu cainii agresivi, bolnavi, care nu au un potential semnificativ pentru a fi adoptati. Sper in activitatea cat mai eficienta si frecventa a ONG-urilor din domeniul protectiei animalelor pentru adoptarea cainilor existenti. Nu am nimic impotriva sa facem o hotarare de consiliu local pentru adoptiile la distanta", a mai spus Diaconu.

Citeste si:
Politia animalelor, infiintata in cadrul ANSVSA, cu cate un...
Politia animalelor,...

O tanara de 25 de ani din Timisoara a ajuns, vineri, la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din municipiu, dupa ce a fost atacata de o haita de caini in fata Universitatii de Vest, medicii afirmand ca avea o plaga minora la un picior si ca nu necesita internare.

La sfarsitul lunii decembrie, alti doi barbati au ajuns la spital dupa ce au fost atacati de caini fara stapan, in zona Garii de Nord din Timisoara.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spunea marti ca vrea sa monteze indicatoare care sa semnaleze prezenta cainilor fara stapan in zonele din municipiu considerate "periculoase" din acest punct de vedere.

Citeste si:
Turcii scot pe piata masina de reciclat care hraneste cainii vagabonzi
O firma din Turcia a inventat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si