Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Simona Virci, locomotiva trenului a deraiat in zona localitatii clujene Aghires Sat. ”In jurul orei 6.45, locomotiva unui tren de calatori care circula pe ruta Huedin - Cluj-Napoca a deraiat dupa ce a lovit mai multe animale. Circulatia feroviara este restrictionata, circulandu-se pe un singur sens”, a afirmat Virci.

La randul sau, purtatorul de cuvant al CFR Infrastructura, Oana Branzan, a spus ca locomotiva care a deraiat a fost avariata, insa calatorii nu au fost raniti, fiind preluati de o alta garnitura, scrie Mediafax.

”Locomotiva trenului Regio a deraiat de o osie intre statiile Stana si Aghires, dupa ce a lovit o cireada de vaci. Locomotiva a fost avariata astfel incat nu s-a mai putut asigura caldura in garnitura, iar calatorii au fost preluati de un alt tren si dusi pana in statia Huedin. De acolo, o alta garnitura i-a preluat la ora 8.10 pentru a-i duce pana la Cluj-Napoca”, a precizat Branzan.

Ea a mai spus ca traficul feroviar nu a fost blocat in urma accidentului, trenurile care tranziteaza zona fiind directionate pe celalalt fir. Locomotiva avariata va fi repusa pe sine si scoasa din circulatie pana la remedierea avariilor.