CFR Călători caută oameni noi pe care să îi angajeze, atât în București, cât și în Constanța și Brașov. Operatorul feroviar de stat care este cel mai mare angajator controlat de stat, alături de Poșta Română și Romsilva, a publicat în ultimele zile mai multe locuri de muncă vacante pe care le scoate la concurs.

Se fac angajări la CFR. Ce posturi sunt libere în București

CFR Călători face angajări în această perioadă și caută mai multe persoane care să ocupe posturi în București, Constanța, dar și Brașov. SRTFC București caută o persoană care să ocupe un post de mecanic instructor, ce necesită următoarele condiții minime de pregătire.

  1. să aibă liceul absolvit
  2. să aibă permis de mecanic de locomotivă/autorizare pentru conducerea fiecărui tip vehicul feroviar motor din parcul subunității, specificată în certificatul complementar;
  3. să aibă autorizare pentru toate categoriile de conducere corespunzătoare subunității;
  4. să aibă autorizare pentru conducerea trenurilor pe pante mari corespunzătoare secțiilor de remorcare aferente subunitatii.

Postul necesită existența unei vechimi minime în domeniul feroviar de șase ani, din care:

  • cinci ani efectiv lucrați că mecanic locomotivă – automotor I și II la remorcarea trenurilor de călători și la manevră, din care minimum 1 an la remorcarea trenurilor interregio în turnus combinat cu trenuri regio, acolo unde prestația subunității permite acest lucru

sau

  • cinci ani efectiv lucrați la remorcarea trenurilor regio dacă prestația subunității nu cuprinde trenuri interregio,

Reprezentanții CFR menționează că mecanicii de locomotivă proveniți de la „CFR Marfă” SA sau alți OTF cu activitate de transport feroviar de marfă vor trebui să aibă o vechime minimă de trei ani efectiv lucrați în remorcarea trenurilor directe de marfă și 3 ani la remorcarea trenurilor de călători în funcție de cum permite prestația subunității.

De asemenea, mecanicii de locomotivă proveniți de la alți OTF cu activitate de transport feroviar de călători vor trebui să aibă o vechime minimă de trei ani efectiv lucrați în remorcarea trenurilor de călători în cadrul OTF și 3 ani la remorcarea trenurilor de călători în funcție de cum permite prestația subunității din cadrul SNTFC, se mai arată pe site-ul oficial al CFR.

Condiții admitere la concurs

Candidați din cadrul și din afara SNTFC „CFR Călători” SA, care îndeplinesc integral condițiile minime de pregătire și vechime în specialitate din anunț sunt eligibili pentru admiterea în concursul organizat de CFR, pentru acest post.

Acte necesare înscriere

  • Cerere de participare la concurs, avizată de directorul sucursalei;
  • Diplomă de liceu (original și copie);
  • Adeverință de vechime în specialitate;
  • Portofoliul profesional să conțină documentele specificate în anunț;
  • B.I. sau C.I. original și copie;
  • Certificat de naștere, original și copie.

Tematica de concurs, bibliografie, dar și alte informaţii se pot obține de la Serviciul RUO din cadrul SRTFC București telefon C.F.R. 91/ 134509, 91/134511.

Termenul limită de depunere a dosarului este 18 august 2023, la ora 12:00. Data și ora concursului pentru candidații care sunt declarați admiși este 22 august 2023, ora 10:00.

Pentru București, CFR mai scoate la concurs și un post de un post mecanic locomotivă – automotor debutant. Data limită de trimitere a dosarului pentru acest post este 18 august 2023. Concursul se va susține pe data de 21 august 2023, la ora 10:00. Mai multe detalii despre condițiile care trebuie îndeplinite se regăsesc AICI.

Angajări CFR Constanța. Ce posturi sunt libere

Pe lângă București, CFR scoate la concurs și posturi în Constanța, ba chiar mai multe decât cele pe care le pune la dispoziție în Capitală. În plin sezon estival, regionala de la malul mării caută să acopere patru posturi mecanic locomotivă-automotor II, două posturi lăcătuș montator agregate energetice și de transport, două posturi electrician montator de instalații electrice la mijloace de transport, un post electrician montator de instalații electrice la mijloace de transport și două posturi electrician montator de instalații electrice la mijloace de transport.

Mai multe detalii despre locurile de muncă la CFR Constanța pot fi consultate AICI.

Angajări CFR în Brașov. Ce posturi caută compania pentru regionala de la munte

Operatorul feroviar mai caută să acopere și un post de șef de tură în Brașov, unde termenul de depunere a dosarului este 18 august 2023, la ora 12:00. Concursul pentru cei admiși se va susține pe 22 august 2023, la ora 10:00. Detalii despre condiții de admitere și vechimea necesară pentru ocuparea postului se regăsesc AICI.

În total, la finalul anului trecut, CFR avea un număr mediu de 24.455 de angajați, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor. Bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii CFR Călători în 2023 este construit pe o pierdere în valoare de 795 milioane de lei, mai mare cu aproape 351% faţă de cea consemnată la finele anului trecut, pe fondul diminuării veniturilor din compensaţii pentru transportul feroviar de călători, creşterii cheltuielilor de personal în urma aplicării statutului personalului feroviar de la 1 iulie şi majorării cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Cifra de afaceri, în valoare de 1,261 miliarde de lei a fost programată în creştere cu 22,47%, respectiv cu suma de 231,406 milioane de lei faţă de cea obţinută la 31.12.2022 şi reprezintă 47,30% din totalul veniturilor de exploatare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri