Premierul Marii Britanii, David Cameron, va analiza posibilitatea oferirii de asistenta britanica Romaniei, pentru persoanele ranite in incendiul din Clubul Colectiv, seful Executivului de la Londra raspunzand astfel cererii deputatei Anne-Marie Trevelyan.

Anne-Marie Trevelyan, deputata conservatoare in circumscriptia Berwick, i-a adresat o solicitare premierului David Cameron dupa ce a discutat cu medicul Sarah Pape, specialist in tratarea arsurilor, care s-a deplasat in Romania pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, scrie

Mediafax

.

"Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialisti britanici in tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucuresti pentru ajutarea echipelor medicale care trateaza victimele incendiului. Inteleg ca sunt 150 de pacienti in stare critica si doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri in Bucuresti", a transmis Trevelyan prin Twitter.

Citeste si:
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil
Nicolae Banicioiu, audiat in...

David Cameron a raspuns ca va analiza modalitati pentru oferirea de asistenta Romaniei.

"Cred ca este corect sa fie adus in atentie acest eveniment tragic petrecut in Bucuresti, iar gandurile noastre sunt alaturi de victime si de rudele acestora. Sunt incantat sa aflu despre vizita medicului Pape si despre asistenta altruista oferita. Cred ca este foarte buna sugestia de a examina posibilitatea oferirii asistentei de specialitate si ma voi gandi ce putem face", a declarat Cameron, potrivit site-ului de stiri Chroniclelive.co.uk.

Potrivit celui mai recent bilant, 32 de persoane au murit, iar peste 130 sunt spitalizate, dintre care 82 sunt in stare grava, in urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din centrul Bucurestiului.

Citeste si:
In 2018 s-au produs, in medie, 24 de accidente grave pe zi, cu 5 morti
Raport al Politiei Romane: In...
Sursa foto: UK, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce schimbari s-au produs la doua luni de la tragedia din #Colectiv