Reporterii „Adevarul“ au mers acasa la Beke Istvan Attila, arestat pe 1 decembrie sub invinuirea unui presupus complot terorist la Targu Secuiesc, pentru a vedea in ce mediu a crescut si cum vad apropiatii sai evenimentele care au pus pe jar Secuimea. Au gasit o casa plina de jucarii, dar si o zestre de resentimente fata de Romania.

Tinutul Secuiesc a ajuns azi o succesiune de contraargumente. „Ungurii nu-i suporta pe romani, dar n-au facut niciun rau nimanui“. „Teroristul Beke Istvan facea parte dintr-o grupare extremista, dar bomba lui era derizorie“. „Am vrea sa ne avem ca fratii cu ungurii, dar pe zidurile din Targu Secuiesc atarna steagul Ungariei si steagul Secuiesc“. Toate discutiile se impotmolesc intr-un „dar“. Doi reporteri „Adevarul“ – unul roman, celalalt de etnie maghiara – au mers in Secuime pentru a descoperi realitatea din spatele scandalului iscat, in ultimele zile, in jurul secuiului Beke Istvan, retinut si, ulterior, arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat ca a incercat sa detoneze o bomba la parada organizata de Ziua Nationala a Romaniei la Targu Secuiesc.

Colectionarul de jucarii

Am ajuns in oraselul din Secuime in zi de sarbatoare, de Sfantul Nicolae. Secuiul Beke Erno, tatal celui mai temut „terorist“ al momentului din Romania, ne intampina in muzeul sau privat, amenajat intr-o casa veche, bine intretinuta, din buricul targului.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
O "conversatie suspecta" a dus la aterizarea de urgenta a unui avion
O "conversatie suspecta" a...

Sursa foto: adevarul.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Beke Istvan, acuzat ca voia sa detoneze un explozibil, a fost arestat