Începând cu acest an, donatorii de sânge vor primi o recompensă financiară mai generoasă pentru gestul lor altruist, pe lângă satisfacția morală. Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor acordate donatorilor de sânge va crește de patru ori, crescând de la suma actuală de 67 de lei la 280 de lei.

„Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanțare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280. Poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți. Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.

Donatorii de sânge primesc dobânzi mai mari la titlurile de stat

Pe lângă creșterea valorii tichetelor pentru donatorii de sânge, un alt beneficiu important este oferit sub formă de dobânzi mai atractive la titlurile de stat. Inițiativa a început în luna aprilie a acestui an. Pentru prima dată de când statul a început să facă astfel de oferte, donatorii de sânge din România au primit o dobândă bonus, cu un punct procentual mai mult decât în mod normal.

„Ne dorim ca această emisiune dedicată persoanelor fizice care au donat sânge începând cu 30 septembrie 2022, inclusiv celor care donează în perioada de ofertă a acestei ediții, să contribuie concret la stimularea donării de sânge, alăturându-se demersurilor publice sau private cu acest scop. FIDELIS a avut întotdeauna o componentă de educație financiară, iar acum, prin această premieră, îmbinăm educația financiară cu acțiunea directă de sprijinire a unei nevoi naționale a sistemului de sănătate”, a declarat, într-un comunicat de presă, Adrian Câciu, fostul ministru al Finanțelor.

Iată AICI un ghid detaliat cu pașii și condiție prin care să devi donator.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri