Printr-un comunicat de presa, reprezentantii Parchetului Judecatoriei Sector 2 transmit ca s-au sesizat din oficiu, pentru fapte de loviri si alte violente, in cazul celor doua tinere musulmane, ce purtau val islamic si ar fi fost agresate, joi dupa amiaza, in Capitala, scrie Mediafax.

" Cauza s-a constituit ca urmare a sesizarii din oficiu de catre organele de politie din cadrul Sectiei 8 in legatura cu incidentul petrecut in ziua de 30 martie 2016, in jurul orelor 17.00-17.30, cand doua adolescente au fost acostate pe Calea Mosilor de un grup de cinci persoane necunoscute, care le-au smuls baticul de pe fata si le-au agresat fizic, tragandu-le de par si provocandu-le leziuni minore la nivelul mainilor si fetei, care nu au necesitat ingrijiri medicale ", se arata in comunicatul Parchetului.

Potrivit procurorilor de la Sectorul 2, tinerele nu au formulat plangeri penale. De altfel, cei cinci presupusi agresori nu au fost identificati pana acum.

Citeste si:

Oficialii Asociatiei " Surori Musulamane", cei care au anuntat initial incidentul printr-un comunicat de presa, sustin ca sunt ingrijorati de situatie si vorbesc despre "o portretizare eronata in media a atacurilor teroriste, nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand".

"Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta.(...) Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate", sustin reprezentantii Asociatiei.

Sursa foto: Italianvideophotoagency, Shutterstock