PNL va lansa in dezbatere publica un proiect de lege care promoveaza pedepse alternative pentru cei cu condamnari pana la trei ani de inchisoare, au precizat pentru News.ro surse din partid.

Astfel, cei cu condamnari pana in doi ani ar urma sa beneficieze de executarea la domiciliu a pedepsei, cu supraveghere electronica, iar cei cu pedepse pana in 3 ani, de munca in folosul comunitatii, executare a pedepsei sambata si duminica, in centre specializate, altele decat penitenciarele actuale.

Astfel, aceste pedepse alternative ar urma sa fie aplicate pentru persoane condamnate pentru alte fapte decat cele cu violenta, de coruptie si cele asimilate.

PNL considera ca, astfel, s-ar putea rezolva problema aglomerarilor din penitenciare si, in plus, ar fi scosi din inchisori cei care nu au savarsit fapte grave, dar care ar putea fi influentati in mediul privativ de libertate.

Propunerea a fost discutata in comisia de unificare a PNL si ar urma sa fie lansata in dezbatere publica.

Miniserul Justitiei ar urma sa stabileasca impactul acestui proiect, si anume cati condamnati ar putea fi eliberati in aceste conditii.

Ministerul Justitiei a lansat, saptamana trecuta, consultarea publica pentru reducerea supraaglomerarii din penitenciare si imbunatatirea conditiilor de detentie, data limita pana la care sunt asteptate propuneri din partea cetatenilor si organizatiilor neguvernamentale fiind 9 septembrie 2016.

Consultarea este sustinuta de Ministerul Justitiei si printr-o serie de intalniri regionale la Iasi (6 septembrie), Timisoara (1 septembrie), Cluj (2 septembrie), Craiova (7 septembrie) si Bucuresti (8 septembrie) cu parteneri institutionali si organizatii neguvernamentale.

Toate contributiile vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justitiei, impreuna cu un rezumat al contributiilor rezultat din procesarea si analizarea contributiilor individuale, mai arata MJ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri