Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca salariile bugetarilor nu vor creste de la 1 iulie 2017, asa cum a fost anuntat. In plus, aceasta a declarat ca salariile bugetarilor vor creste cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima varianta a legii salarizarii unitare asupra careia s-a cazut de acord, marti, cu Ministerul Finantelor.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat, marti, la Parlament, ca ultima varianta a Legii salarizarii agreata cu Ministerul Finantelor prevede ca abia de la 1 ianuarie 2018 toti bugetarii vor avea o crestere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii si medicii vor primi in plus diferenta de bani promisa, potrivit News.ro.

Am avut patru variante pe care le- am discutat de dimineata. Este vorba de varianta finala acum asupra careia am convenit cu secretarii de stat initial de la MFP si acum telefonic chiar si cu domnul ministru de Finante in care ar urma sa facem majorari salariale la absolut toti bugetarii cu 25% cresteri pe salariul brut incepand cu data de 1 ianuarie 2018, dupa care, incepand cu data de 1 martie, o majorare de inca 20% la salariile pentru educatie, care, cumulat cu cei 25% inseamna per total o crestere de 50% cum am promis si cu grila pana in 2022 pentru medici si asistente tot de la 1 martie. Aceasta ar fi varianta cu care noi intram in comisie

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu

Aceasta a mai spus ca anvelopa salariala pentru 2018 va fi de 75 de miliarde de lei, fata de 68 de miliarde cat este prevazut pentru anul in curs.

Citeste si:
UPDATE Olguta Vasilescu ramane sefa de campanie a lui Dancila
UPDATE Sedinta CEX a PSD: Lia...

Noi am avut o intelegere cu MFP inca de la inceput. Acum avem o anvelopa de 68 de miliarde care a fost crescuta anul acesta si chiar si luna trecuta au fost majorate cu 20% salariile de la OPC, de la IMM-uri, de la Garzile de mediu, in fine toate autoritatile de mediu, la fel soldele soldatilor s-au dublat pornind acum de la salariul minim pe economie, adica toate aceste lucruri au avut un impact bugetar deja pe anvelopa de anul acesta pe care noi o aveam prognozata. La acestea s-au adaugat cele 80 de amendamente de la Senat si aproximativ 100 de amendamente de la Camera Deputatilor. (...) S-au mai facut majorari salariale, au mai fost cresteri de sporuri, coeficienti crescuti la anumite categorii de bugetari si normal ca a trebuit sa regandim tot ceea ce inseamna anvelopa ca sa ne incadram in 75 de miliarde, cat ne-au dat Finantele ca este posibil pentru anul viitor

Lia Olguta Vasilescu

Potrivit ministrului, miercuri urmeaza sa fie adoptata Legea salarizarii.

Initial, primele majorari salariale erau programate pentru 1 iulie 2017.

Citeste si:
Mii de angajati de la doua ministere nu si-au primit salariile
Mii de angajati de la doua...

Sursa foto: Shutterstock/Zsido

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Olguta Vasilescu acuza pe noul ministru de ceva ce...a facut ea