Uniunea Profesorilor de Informatica din Romania a primit un grant de 30.000 de dolari din partea Google pentru crearea unei comunitati online dedicata profesorilor care predau informatica la gimnaziu. Proiectul numit InfoGim isi propune o mai buna pregatire a profesorilor de informatica si imbunatatirea calitatii orelor de profil.

Proiectul UPIR va cuprinde un portal de tip comunitate, cu membri activi si contributori unde se vor regasi si vor fi dezvoltate resurse de predare si invatare, potrivit unui comunicat. Pe acest portal se vor inscrie toti doritorii care vor sa beneficieze dar sa si contribuie cu lucrari ce sunt utile la clasa, pe principiul "sharing", asa cum se intampla in retelele de socializare. Alaturi de acesta va exista un program de mentoring si training, prin care se vor organiza seminarii in diverse localitati din tara.

Mai mult, comunitatea va avea si un program special pentru elevi, prin care li se pune la dispozitie materiale utile, teste, exemple, demonstratii, probleme rezolvate.

Proiectul InfoGim pe care UPIR il va dezolva cu grantul oferit de Google va demara in septembrie 2017.

UPIR se alatura altor comunitati similare din toata lumea, cum ar fi La main a la pate din Franta, CSPathshala din India sau Comunidad Programamos din Spania.

Sursa foto: Shutterstock/l i g h t p o e t 11

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri