Lista trenurilor anulate pentru data de 28 februarie 2018, actualizata in timp real, poate fi accesata aici.

Toate magistralele feroviare sunt deschise, traficul feroviar fiind adaptat la conditiile meteo nefavorabile. La ora transmiterii acestei stiri, traficul feroviar se desfasoara in conditii de ninsoare viscolita si rafale puternice de vant de pana la 60 km/h, graficul trenurilor pe intrega retea fiind insa adaptat pentru a se putea asigura transportul catre toate centrele urbane, potrivit CFR Infrastructura, administratorul infrastructurii feroviare.

Pana la aceasta ora nicio linie de cale ferata nu a fost inchisa, dar a fost restrictionata circulatia pe anumite segmente de cale ferata, masura necesara pentru a permite continuitate in traficul feroviar, dar si posibilitatea de a se actiona, atunci cand situatia o impune, cu mijloace de interventie si pluguri pentru deszapezire.

In acest moment, din cauza rafalelor puternice de vand de pana la 60-70 km/h, pe 9 intervale de statii din jumatatea de sud a tarii trenurile circula doar cu tractiune Diesel, iar pe un segment de cale ferata trenurile circula cu viteza redusa de 50 km/h.

CFR Calatori: 13 trenuri...
Citeste si: CFR Calatori: 13 trenuri anulate, duminica dimineata

Tronsoane pe care se circula in conditii speciale: Buzau – Faurei - viteza de circulatie de 50 km/h, pe firul I, Caracal – Corabia – se circula doar cu locomotive DA, Ciulnita - Urziceni - se circula doar cu locomotive DA, Constanta – Mangalia - se circula doar cu locomotive DA, Craiova – Calafat – se circula doar cu locomotive DA, Tulcea – Medgidia - se circula doar cu locomotive DA, Rosiori Nord – Zimnicea – se circula doar cu locomotive DA, Rosiori Nord – Turnu Magurele - se circula doar cu locomotive DA si Giurgiu – Videle - se circula doar cu locomotive DA.

CFR recomanda calatorilor sa consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de calatori pentru informatii actualizate despre trenurile inscrise in circulatie sau despre trenurile anulate.

Sursa foto: Facebook CFR Infrastructura