Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), publica, la solicitarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, cererea pe care o pot completa parintii care nu au gasit o solutie pentru supravegherea copiilor cat timp scolile sunt inchise. Familia poate solicita deplasarea unei supraveghetoare la domiciliu, in intervalul orar 8.30-16.30.

“La solicitarea Primarului General al Capitalei, venim in ajutorul parintilor cu domiciliul pe raza Capitalei care isi desfasoara activitatea profesionala in locuri de munca la care prezenta lor e indispensabila si nu au gasit alta alternativa de supraveghere in cadrul familiei in aceasta perioada in care unitatile de invatamant sunt inchise din cauza temperaturilor scazute”, transmite DGASMB.

“In acest caz, solutia este urmatoarea: parintii copiilor cu varste cuprinse intre 4-12 ani pot face o cerere, conform tipizatului anexat, in care pot solicita deplasarea unei supraveghetoare din cadrul centrelor de ingrijire si educatie timpurie pentru copii, pentru zilele de 01.03 – 2.03.2018, in intervalul orar 8.30-16.30. Cererea se transmite completata si semnata pe adresa de mail registratura@dgas.ro, pana diseara, la ora 19.00”, potrivit Directiei Generale.

Cererea poate fi regasita aici.

Nemultumirile au inceput sa curga pe pagina de Facebook a Directiei de Asistenta, mai multi parinti avand nelamuriri in legatura cu solutia propusa.

Citeste si:
Scoala de gramatica organizeaza cursuri GRATUITE luna aceasta
Scoala de gramatica...

“Puteti sa ne spuneti cine vor fi oamenii care se deplaseaza la domiciliu? Cate persoane disponibile aveti la nivelul municipiului Bucuresti? Ce activitati va intreprinde acest supraveghetor? Ii va da copilului de mancare? Se va juca/ va face lectii cu copilul? Va iesi afara cu copilul? Ce pregatire au acesti supraveghetori? Au fost supusi unor teste psihologice? Au cazier juridic la zi? Daca supraveghetorul va cauza orice fel de dauna, de orice natura, in baza carui act va putea fi tras la raspundere? Se semneaza un contract cu acest supraveghetor?”, scrie Oana Geambasu pe Facebook.

“Asta e o gluma proasta, nu? Ce om normal la cap si-ar lasa copilul si casa pe mana unui necunoscut?”, scrie Diana Stoica.

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca scolile, gradinitele si liceele vor fi inchise toata saptamana din cauza viscolului si a gerului.

Citeste si:
6 experti straini ofera training GRATUIT educatorilor din Romania
Sase experti britanici in...

Sursa foto: Koskins39 | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si