Presedintele Klaus Iohannis a promulgat sistemul "RO-ALERT", un sistem de avertizare a populatiei, prin SMS, cu privire la pericolele meteorologice si hidrologice, scrie Digi24.

Sistemul "RO-ALERT" va fi implementat pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase.

Mai exact, vor fi transmise populatiei mesaje de avertizare in timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Sisteme similare si-au dovedit eficienta in SUA, Olanda, Lituania, Franta, Germania si Belgia.

Printre avantajele "RO-ALERT" se numara:

  • transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila,
  • transmiterea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat chiar in conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila,
  • afisarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului,
  • repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile,
  • receptarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate in roaming,
  • acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate

Sistemul va fi pus in aplicare de catre Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si va fi operat de catre structurile operationale cu functionare 24/24 ale IGSU si structurilor subordonate acestuia. Ca sistem de backup, Departamentul pentru Situatii de Urgenta va dispune de un terminal cu aceleasi functionalitati.

Citeste si:
Klaus Iohannis, pentru a doua oara la Casa Alba in actualul mandat
Presedintele Klaus Iohannis...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Donald Trump, despre viitorul Romaniei si relatia SUA cu Romania