Echilibrul dintre viata profesionala si cea personala e un “tel” catre care multi dintre noi tindem. Indiferent ca lucram pentru un start-up sau pentru o multinationala, sunt momente in care sfarsim prin a sta peste program sau a ne continua task-urile de acasa.

InterNations, cea mai mare comunitate dedicata persoanelor care lucreaza in alta tara decat cea de origine, a realizat un sondaj, intervievand peste 13.000 de expati din 188 de tari, pentru a afla tara care le ofera cel mai bun echilibru intre viata personala si cea profesionala, conform entrepreneur.com.

Pe baza raspunsurilor oferite de catre respondenti, cei de la InterNations au ales urmatoarele 10 tari ca fiind cele mai potrivite pentru expatii care cauta un mediu echilibrat in ceea ce priveste viata profesionala si cea personala.

Danemarca

Un procent de 76% dintre expatii din Danemarca, care lucreaza in medie 39,7 ore pe saptamana, au declarat sunt multumiti de raportul dintre viata profesionala si cea personala din aceasta tara.

Bahrain

Expatii din Bahrain, care lucreaza in medie 42,9 ore pe saptamana, au declarat in procent de 69% ca sunt multumiti de programul pe care il au, acesta permitandu-le sa aiba si o viata personala activa.

Norvegia

In Norvegia, expatii intervievati au declarat ca lucreaza, in medie, 42,9 ore. Un procent de 72% dintre acestia sunt multumiti de programul lor de munca si de raportul dintre timpul petrecut la serviciu si timpul liber pe care il au la dispozitie.

Cehia

Expatii din Cehia lucreaza in medie, pe saptamana, 44,9 ore. Un procent de 76% sunt multumiti de programul pe care il au, pozitionand Cehia printre destinatiile favorite in ceea ce priveste echilibrul dintre viata profesionala si cea personala.

Noua Zeelanda

In Noua Zeelanda, expatii lucreaza pe saptamana, in medie, 42,3 ore. Un procent de 75% dintre acestia sunt multumiti de echilibrul dintre viata personala si cea profesionala pe care il au.

Suedia

Expatii aflati in Suedia lucreaza in, medie, 42,3 ore pe saptamana, 69% dintre ce intervievati precizand ca sunt multumiti in ceea ce priveste raportul dintre viata personala si cea profesionala.

Costa Rica

Un expat munceste in medie 44,3 ore pe saptamana in Costa Rica. Dintre cei intervievati de catre InterNations, 68% au precizat ca sunt multumiti de echilibrul dintre viata profesionala si cea personala.

Olanda

In Olanda, expatii muncesc 42 de ore in medie pe saptamana. Un procent de 75% dintre respondenti se declara multumiti de stilul de viata pe care il au in ceea ce priveste raportul dintre orele petrecute la serviciu si timpul liber.

Oman

In Oman, expatii lucreaza, in medie, 43.5 ore pe saptana. Un procent de 67% dintre acestia au precizat ca sunt multumiti de programul pe care il au.

Malta

Malta se afla in primele zece tari in ceea ce priveste raportul dintre viata profesionala si cea personala a expatiilor care muncesc in aceasta tara. Acestia isi petrec 43,9 in medie pe saptamana la locul de munca, 72% dintre acestia precizand ca sunt multumiti de acest program, reusind sa isi gaseasca un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Sursa foto: BlueBoeing / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri