Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferica accentuata si precipitatii abundente, 25 de judete fiind vizate de aceasta avertizare pana sambata, la ora 21:00, Agerpres.

Potrivit meteorologilor, sambata, in intervalul 11:30 - 21:00, in toate zonele de munte precum si in sudul si estul Transilvaniei vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Se vor afla sub Cod galben judetele Arad, Timis, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj, Salaj, Mures, Brasov, Covasna, Harghita, Bistrita-Nasaud, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Arges, Dambovita, Prahova, Valcea, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.

Cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri/mp si pe arii restranse 50 - 70 de litri/mp. ANM precizeaza ca fenomene similare se vor semnala si in restul tarii, dar pe arii mai restranse.

Citeste si:
ANM a emis cod galben de furtuni in aproape toata tara
ANM a emis cod galben de...

Sursa foto: Shutterstock / Suwat wongkham

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cod galben de furtuni in 16 judete din tara