Primaria Municipiului Bucuresti da asigurari ca locuitorii Capitalei nu vor plati majorari de pret la gigacalorie, mentionand ca face aceste precizari ca urmare a materialelor de presa care sustin o apropiata crestere a facturilor populatiei la incalzire, scrie Agerpres.

Intr-un comunicat de presa, PMB infirma datele conform carora o eventuala majorare a pretului de productie a gigacaloriei se va reflecta in facturile finale platite de populatie.

"Pretul gigacaloriei pentru cetatenii bucuresteni, consumatori racordati la RADET, nu va inregistra cresteri. Informatia conform careia ELCEN a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o majorare a pretului gigacaloriei cu aproximativ 10% se refera la pretul de productie al companiei, si nu la pretul la consumator. Orice majorare a pretului pe gigacalorie platit de populatie are loc numai prin Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar in prezent un astfel de proiect nu se afla in lucru la nivelul municipalitatii", a precizat primarul general Gabriela Firea, citata in comunicat.

PMB reaminteste ca, in prezent, pretul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest pret, tariful gigacaloriei nu a suportat modificari fata de anul precedent.

Claudiu Cretu, administratorul special al celui mai mare producator de energie termica din Romania, a declarat ca ELCEN a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o majorare a pretului de productie pentru gigacalorie cu aproximativ 10%.

Caldura ne arde la buzunar?...
Citeste si: Caldura ne arde la buzunar? Gigacaloria, mai scumpa cu 10,2%

De asemenea, Claudiu Cretu a precizat faptul ca solicitarea a fost necesara pentru ca societatea sa-si acopere costurile, dar si ca majorarea se va reflecta in facturile finale platite de populatie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ELCEN vrea 200 mil. euro de la BERD si BM. Gigacaloria ar putea scadea