Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a dispus incetarea imputernicirii inspectorului sef al IPJ Olt, precum si a celor doi adjuncti ai acestuia si schimbarea din functie a sefului Politiei municipiului Caracal, precum si a adjunctului acestuia.

Ministrul Afacerilor Interne a luat primele masuri in cazul crimelor de la Caracal.

"In urma consultarii cu prim-ministrul Viorica Dancila, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, s-a deplasat la Caracal inca de vineri 26 iulie, data la care a dispus si un control la Inspectoratul Judetean de Politie Olt. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne si premierul au decis eliberarea din functie a inspectorului general al Politiei Romane, chestor general de politie Ioan Buda. Totodata, ministrul Afacerilor Interne va inainta Guvernului propunerile de schimbare din functii a prefectului si subprefectului judetului Olt.

Pe parcursul verificarilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficiente, inclusiv pe linia exercitarii actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denota o lipsa de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului in coordonarea efectivelor din subordine.

Astfel, in urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, a dispus:

  • incetarea imputernicirii inspectorului sef al I.P.J. Olt, precum si a celor doi adjuncti ai acestuia.
  • schimbarea din functie a sefului Politiei municipiului Caracal, precum si a adjunctului acestuia.

Ministrul afacerilor interne a aprobat propunerea conducerii Politiei Romane de a imputernici in functia de inspector sef al I.P.J. Olt pe comisar-sef de politie Vasile Armasu (director al Directiei de Ordine Publica, din cadrul I.G.P.R.). Totodata, ministrul Nicolae Moga a dispus noului inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Olt masuri urgente pentru evaluarea eficientei actului managerial de la toate subunitatile de politie din judetul Olt, in urma careia sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea unui serviciu politienesc de calitate.

In urma verificarii tuturor aspectelor referitoare la modul de interventie a politistilor de la sesizarea privind disparitia unei minore in data de 24.07.2019, pana la prima perchezitie la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, in conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, cercetarea prealabila fata de 5 ofiteri si 3 agenti, in raport cu atributiile functionale prevazute in fisa postului, a actelor normative incidente in materie, a instructiunilor si dispozitiilor in vigoare. In acelasi timp, a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal pentru a analiza si dispune cu privire la situatia de fapt retinuta in sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112.

Ministrul Afacerilor Interne a inaintat, in cursul zilei de astazi, Guvernului si Presedintelui Romaniei un raport referitor la actiunile desfasurate in cauza anterior datei de 26 iulie a.c., urmand ca dupa analizarea in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, acesta sa fie facut public.

In ceea ce priveste actiunile desfasurate in cauza, ulterior datei de 26 iulie a.c., activitatile tuturor structurilor de politie au fost coordonate, incepand de vineri seara pana duminica noaptea, de catre adjunctul inspectorului general, domnul comisar-sef de politie Dragnea Florian", se arata in comunicatul transmis de MAI.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri