Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din România

Staţia meteo Miercurea Ciuc a înregistrat, în noaptea de 21 noiembrie spre 22 noiembrie, o temperatură de minus 11,6 grade Celsius, cea mai scăzută înregistrată în ţară, în zonele locuite, potrivit Agerpres.

Potrivit meteorologului de serviciu Marius Bratu, de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, şi în celelalte localităţi ale judeţului s-au consemnat valori coborâte de temperatură - minus 10,7 grade la Joseni, minus 9,8 la Topliţa şi minus 8,4 la Odorheiu Secuiesc. La staţia de munte Bucin, minima înregistrată a fost de minus 10,8 grade Celsius.

Marius Bratu a precizat că aceste valori se situează sub media multianuală şi caracterizează o vreme rece, fiind determinate de o masă de aer de origine polară care a pătruns în zonă în cursul zilei de 21 noiembrie.

"E o masă de aer de origine polară, care a pătruns în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.) şi în noaptea care a trecut, acum se cantonează pe văi, pe depresiuni şi cum nu e circulaţie intensă, nu e vânt şi suntem într-un câmp de presiune ridicată, va staţiona. Mai avem şi strat de zăpadă, chiar dacă superficial, ceea ce face ca valorile termice să rămână coborâte", a arătat meteorologul Marius Bratu.

De asemenea, în unele zone s-a înregistrat brumă şi a apărut şi ceaţa, cu depunere de chiciură.

Citeste si:
SJU Miercurea Ciuc suspendă intervențiile pentru pacienții cronici
Spitalul Judeţean de Urgenţă...

Aceste temperaturi sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, unde iernile sunt lungi şi geroase. Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, s-a înregistrat în 27 noiembrie 1993, la Joseni, unde termometrele au arătat minus 28,3 grade Celsius.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri