Un fenomen cel puțin bizar se petrece în parcul IOR din București, deja de câteva săptămâni. Apa lacului este roșie, lucru de care bucureștenii se miră și încearcă să găsească o explicație.

Din primele analize s-a constatat o calitate slabă a apei, care a fost contaminată cu bacterii coliforme, nitriți și amoniu. Între timp, Digi24 scrie că Garda de Mediu a anunțat că a fost identificat un posibil poluator, dar verificările continuă. Nici Primăria Sectorului 3 nu a oferit încă date precise. Reprezentanții instituției au transmis că în acest moment se află în faza de identificare a surselor care poluează apa și așteaptă buletinele de analize. Mai mult, au fost solicitate și analize de la fauna piscicole din lac pentru a se vedea dacă și în ce măsură au fost afectate vegetațiile și viețuitoarele.

Sursa foto: Facebook/ Fundația Eco-Civica

Ce s-a constatat după primele analize ale apei lacului

„Lacul IOR a devenit Lacul Roșu al Bucureștiului, numai că la ultimul fenomenul este natural iar la cel de-al doilea e vorba de poluarea cu fecale!

În urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituție împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR și au prelevat probe de apă. După analiza probelor la un institut abilitat a reieșit clar că lacul e plin de fecale!

A reieșit o calitate slabâ a apei la bacterii coliforme, nitriți și amoniu. Ceilalți indicatori sunt o treaptă mai sus.

Fiind lac natural ce are la bază 3 izvoare, și nu apă curgătoare, potențialul poluator neluând in calcul acest lucru, s-a produs acest fenomen de inroșire pentru că întreaga cantitate de fecale deversată a intrat in reacție cu apa din lac, neexistând fenomenul de diluție și ,,deplasare” a poluării specifice apelor curgătoare.

Garda are identificat un potențial poluator și a dispus PS3 să facă verificările necesare identificării sursei de...fecale.
Stimați cetățeni, vă rugăm să nu intrați in contact cu apa și sub nicio formă nu lăsați copiii să ia contact cu apa.

Bine că fenomenul nu s-a-ntâmplat vara pentru că trebuia închis parcul”, au scris reprezentanții Fundației Eco-Civica, pe pagina de lor de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Fundația Eco-Civica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri