Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a adoptat noi măsuri în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus. Măsurile nu au fost discutate și cu Prefectura Capitalei.

Edilul Sectorului 5 a decis ca, începând cu 25 martie, mall-urile să fie închise la ora 19:00. Programul de funcționare va fi, astfel, de la ora 7:00 la ora 19:00.

Pe lângă mall-uri, această decizie include și hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc.

De asemenea, programul acestora din weekend va fi și mai mult scurtat, activitatea încheiindu-se la ora 15:00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 / 24.

Cum vor funcționa piețele

Nici piețele din Sectorul 5 nu scapă de modificări.

De luni până vineri, programul va fi cuprins în intervalul 07:00- 17:00. În weekend, acestea își vor înceta activitatea la ora 15:00, asemenea celor mai sus menționate.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va verifica legalitatea acestor măsuri, deoarece primarii nu ar putea adopta norme individual, pe sector. În plus, a mai spus prefectul, se va crea confuzie în rândul bucureștenilor, deoarece Prefectura ar urma să instituie măsuri la nivel general în ceea ce privește Capitala.

Sursa foto: Primaria Sectorului 5/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri