Greenglass a anunțat că va investi 10 milioane de euro lângă București pentru construcția unei fabrici pentru reciclarea de deșeuri greu de tratat din sticlă. Lucrările vor începe în al doilea semestru al anului și fabrica va fi gata în 2023.

Noua fabrică în care Greenglass va investi 10 milioane de euro va avea tehnologia necesară pentru reciclarea unor tipuri de deșeuri greu de tratat, precum sticla plană, sticla provenită din construcții și demolări și cea din industria automotive. Fabrica va fi construită lângă București, iar lucrările vor începe în semestrul al doilea din 2022, urmând a fi pusă în funcțiune la anul. Investitorul a mai anunțat că vor fi create peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcție și 90 de locuri permanente.

Foto: Greenglass

Noua fabrică va fi a doua pentru Greenglass, care va ajunge la o producție totală de 260.000 de tone/an.

"Odată cu finalizarea noii fabrici, Greenglass va avea capacitatea de a recicla toată cantitatea de sticlă pe care țara trebuie să o îndeplinească ca țintă de colectare și reciclare, fiind în același timp și soluția pentru reciclarea materialelor rezultate din Sistemul Garanție – Returnare. De asemenea, răspundem cererii tot mai mare din partea producătorilor de sticlă de a crește ponderea de material reciclat în produsele lor pentru a reduce utilizarea materialelor virgine”, a declarat Marius Costache, Director General Greenglass.

Foto: Greenglass

Cifrele arată că la nivel european producția de stică a continuat să crească în ultimii ani. S-a ajuns practic la peste 21.000 de mii tone. Organizația Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri și bere și este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce privește volumul.

Greenglass Recycling, parte din grupul european de reciclare Green Group, este unul dintre cei mai importanță reciclatori de sticlă din România, prezent în Popești-Leordeni, Ilfov, din anul 2013. Fabrica desfășoară operațiuni de reciclare a ambalajelor de sticlă post-consum, având o capacitate de tratare de 110.000 tone/an.

Afacerile viitorului sunt cele care vor fi sustenabile. Descoperă-le pe Green Start-Up și abonează-te la newsletter-ul care te va ajuta să afli de ele!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri