Caloriferele reprezintă dispozitive indispensabile în anotimpul rece, acestea având rolul de a încălzi spațiile, asigurând astfel confortul termic. Alegerea unui anumit tip de calorifer ține foarte mult de consumuri și preț, iar una dintre categoriile ce par a fi preferate de către toată lumea este cea a caloriferelor electrice.

Ce sunt caloriferele electrice?

Caloriferele electrice reprezintă dispozitive de încălzire alimentate electric, a căror deosebire față de caloriferele uzuale este aceea că nu folosesc apa ca agent termic, ci un ulei în care este scufundată o rezistență. Pentru a înțelege mai bine principiul de funcționare a unui astfel de produs poți consulta oferta la calorifere electrice din magazinele specializate, pentru ca mai apoi să alegi ceea ce ți se potrivește.

Există mai multe tipuri de calorifere electrice, așa că este nevoie de o documentare temeinică înainte de alegerea efectivă. Poți găsi calorifere clasice cu ulei, calorifere electrice cu ventilator sau calorifere cu bloc ceramic. Fiecare dintre acestea au particularități distincte, care ajută la obținerea unui grad sporit de confort.

Ce trebuie să știi despre caloriferele electrice?

Caloriferele electrice sunt utilizate în general ca soluție adiacentă de încălzire, pe lângă încălzirea centralizată sau alte opțiuni. Există și posibilitatea încălzirii spațiilor în mod complet, fără aportul altor surse de încălzire, însă acest lucru se reflectă și în consumuri și costuri. Dincolo de acest lucru, sunt de menționat și alte aspecte, după cum urmează.

  • Pentru a alege un calorifer electric trebuie să cunoști puterea sa

Ca orice produs destinat încălzirii, este nevoie să afli dacă acesta se va potrivi nevoilor tale. Un mod bun de a face această estimare este aceea de a verifica capacitatea și puterea fiecărui calorifer electric. Puterea unui calorifer este legată de posibilitatea acestuia de a acoperi nevoile de încălzire ale suprafețelor, iar în calcul sunt luate anumite caracteristici, precum volumul și lungimea și lățimea camerei.

Vei observa că în primă fază valorile calculelor vor fi exprimate în kilocalorii, însă că acest rezultat poate fi transformat prin calcule în wati pentru a vedea exact puterea caloriferului.

  • Mobilitatea este o caracteristică foarte importantă

Un calorifer portabil este deosebit de util deoarece acesta îți permite să îl poziționezi acolo unde nevoie de acesta. Acest lucru este important mai ales dacă este nevoie să încălzești mai multe camere sau dacă este necesar să deplasezi sursa de încălzire în locul unde ai nevoie de aceasta, cum ar fi, spre exemplu, băile sau bucătăriile.

  • Poți limita consumurile în cazul caloriferelor electrice

Este cunoscut faptul că energia electrică este destul de scumpă și că astfel orice sursă de încălzire cu astfel de alimentare va înregistra costuri destul de mari. Din fericire, consumurile pot fi limitate prin folosirea unui termostat, deoarece acesta te va ajuta să setezi temperatura dorită. Atunci când este atinsă această temperatură termostatul transmite informația caloriferului electric, iar acesta se va opri, pentru a limita consumurile inutile.

De asemenea, este important să discuți cu specialiștii pentru a afla detalii despre produsele de care ai nevoie și pentru a fi la curent cu noutățile în domeniu.

  • Caloriferele electrice nu au costuri excesive

Spre deosebire de o centrală termică sau de alte dispozitive complexe de încălzire, caloriferele nu au costuri foarte mari. Din contră chiar, vorbim despre costuri medii, care te ajută să economisești și care îți oferă în același timp confortul termic dorit.

Caloriferele electrice sunt soluții eficiente de încălzire, așadar ar trebui să iei în calcul ideea de a achiziționa un astfel de produs pentru locuință. Caută și documentează-te cu privire la modelele de calorifere electrice și alege dispozitivele de care ai nevoie pentru casa ta!

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri