Aproape jumătate din Capitală nu are apă caldă zilele acestea. Cauza sunt conductele vechi, pe care Primăria se grăbește să le înlocuiască. Cum mulți critică aceast decizie pe rețelele sociale (nu putem garanta că nu e vorba și de ”postaci” ai unor competitori ai lui Nicușor Dan), am adunat într-o galerie foto imagini chiar de la Termoenergetica cu conductele vechi de sub București.

Multe dintre conductele de apă caldă de sub Capitală pe care le puteți vedea în imagini datează dinainte de Revoluția din 1989. Potrivit Termoenergetica, cele de pe Magistrala 3 Sud au chiar 55 de ani. Două treimi dintre conducte sunt mai vechi de un sfert de secol

În total, în București sunt aproape 1.000 de kilometri de rețea primară de termoficare (adică rețeaua dintre CET-uri și punctele termice), iar primarul Nicușor Dan speră ca, până la sfârșitul mandatului său, să fie înlocuiți măcar 200 de kilometri.

Problema acestor conducte a fost neglijată în ultimele două decenii, astfel că s-a ajuns în situația actuală când, pe lângă avarii, primăria mai are și problema pierderilor uriașe din rețea. În 2020 și 2021, acestea au atins 37%, în 2022 au scăzut la 34%, iar anul acesta edilul speră ca pierderile să fie sub 30%. Însă pierderile din rețeaua de apă caldă erau la 25% încă din 2010, deci problema era cunoscută și de primarii dinainte. Practic, s-a ajuns să se piardă cam 2.500 de tone de apă pe oră.

În campania electorală, Nicușor Dan afirmase că, sub Gabriela Firea, se înlocuiau în jur 10 kilometri pe an, iar situația nu era mai bună nici sub Sorin Oprescu. La ora actuală, ritmul este de circa 50 de kilometri pe an. Problemele sunt mult mai mici la rețeaua secundară, cea dintre punctele termice și blocuri, unde reparațiile sunt și mult mai ușor de realizat.

Pe de altă parte, din cauza acestor lucrări și a avariilor, aproape jumătate dintre bucureștenii racordați la sistemul centralizat au ajuns să nu aibă apă caldă. Potrivit Termoenergetica, ei au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Sursa foto: Facebook / C.M. Termoenergetica București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri