1. Va luptati pentru ca ideea dvs. sa fie acceptata si sunteti in stare sa va riscati reputatia pentru acest lucru.

Cu cat o idee este mai inovatoare, sansele ca aceasta sa nu fie acceptata inca de la inceput cresc. Este foarte important sa credeti profund in ideea pe care o promovati, mai ales daca in final esuati.

De asemenea, ar trebui sa tineti cont ca pana si ideilor si companiilor care acum se bucura de mare succes le-a fost dificil sa se impuna la un moment dat.

De altfel, Randy Pausch, profesorul american devenit cunoscut dupa ce a tinut discursul "The Last Lecture. Really Achieving Your Childhood Dreams” (Ultima prelegere. Cum sa-ti indeplinesti visurile din copilarie ), afirma ca "obstacolele ne dau sansa sa aratam cat de mult ne dorim un anumit lucru".

2. Vedeti esecul ca pe ceva necesar pentru a avea succes.

Daca ati incercat ceva nou si nu ati reusit, nu este capatul lumii. Incercarile repetate sunt lucruri obisnuite pentru antreprenori.

Trebuie doar sa credeti foarte mult ca esecul va duce mai aproape de succes.

3. Ii ascultati pe cei in care aveti incredere, dar cel mai mult aveti incredere in dvs.

Sfaturile sunt foarte bune pentru a intelege contextul in care va aflati, dar dvs. trebuie sa aveti abilitatea de a sintetiza aceste sfaturi intr-o strategie care sa se aplice propriei viziuni.

Citeste si:

Este foarte posibil ca nimeni altcineva sa nu aiba experienta, cunostintele, personalitatea si entuziasmul necesar pentru a duce mai departe ideea pe care o aveti.

4. Sunteti intotdeauna usor nemultumit.

Daca sunteti adesea nemultumit de produsele ori serviciile pe care le folositi si va intrebati cum de este posibil sa fie comercializate, acest lucru poate deveni o oportunitate pentru dvs.

De ce nu a facut nimeni pana acum aceste lucruri mai bine? Poate este mai dificil decat credeti. Poate inca nu intelegeti exact cum functioneaza aceste produse si servicii.

Insa este momentul in care dvs. puteti incepe sa imbunatatiti aceste produse si servicii si sa deveniti astfel eroul a o multime de oameni care se confrunta cu probleme asemanatoare precum cele remarcate de dvs.

5. Va place foarte mult ceea ce faceti.

Daca sunteti foarte entuziasmat de provocarile pe care le intampinati in fiecare zi, ati puteti fi un antreprenor. S-ar putea sa nu va fie foarte usor in ceea ce faceti, dar pentru un intreprinzator este o foarte mare satisfactie sa aiba parte zilnic de noi provocari.