Inainte sa va intalniti cu un investitor pregati-va bine cu cifre despre evolutia companiei. De asemenea, ganditi-va ca nu trebuie sa renuntati prea usor la actiunile pe care la detinet, scrie The Entrepreneur.

1. Nu oferiti prea multe actiuni, prea devreme. Fiti atenti atunci cand oferiti mai mult de o treime din companie intr-o prima runda de finantare. Chiar daca ati putea fi tentati sa le dati investitorilor procente mai mari in companie pentru a primi mai multi bani, nu ar fi bine sa o faceti. Pentru ca pe masura ce compania creste, ati putea avea nevoie de noi finantari si astfel va trebui sa oferiti noi actiuni din companie. Deci ganditi-va bine.

2. Cunoasteti cifrele. Trebuie sa impresionati investitorii atat cu informatiile pe care le aveti despre trecutul companiei cat si cu cele despre viitor. Daca nu va place foarte tare matematica, rugati un specialist sa va ajute sa va pregatiti. Pentru ca atunci cand trebuie sa va prezentati in fata investitorilor, trebuie sa vorbiti cu incredere despre cum compania va face bani, cand va fi profitabila sau despre cum arata piata pe care activati. Sa determinati cu exactitate cat valoreaza compania dvs. si care ii vor fi veniturile in anii urmatori este ca si cum ati arunca cu zarurile. Insa ceea ce trebuie sa faceti este sa aveti date care se bazeaza pe cercetare si asteptari rezonabile.

3. Platiti-va. Cand calculati cheltuielile, fiti sigur ca va includeti un salariu si pentru dvs. Investitorii se asteapta la acest lucru. Probabil vor fi luni cand nu va veti putea lua salariul din cauza altor cheltuieli, dar puneti-va si pe dvs. pe statele de plata. Daca nu va veti respecta indeajuns incat sa va platiti, nici investitorii nu o vor face.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
O firma spune ca poate prezice cutremure cu cel putin patru ore