ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la inceput de drum ce a sustinut in mai putin de un an de la infiintare dezvoltarea unui numar de 9 startup-uri, isi propune sa investeasca intre 3,5 si 4 milioane de euro in anul 2020.

Suma a fost comunicata de catre Andrei Cionca, fondator al CITR, ROCA si ROCA X, in cadrul unei conferinte de presa dedicata inaugurarii grupului Impetum, ce reuneste toate companiile sub aceeasi entitate.

In mai putin de la finantare, 9 startup-uri au beneficiat de finantare din partea ROCA X, iar alte zece tranzactii sunt in proces de pregatire in acest moment, conform informatiilor prezentate de fondator. Cea mai recenta tranzactie ROCA X este yeParking, prima platforma de park sharing, care are potentialul de a deveni un Waze al parcarilor, instalat pe toate telefoanele soferilor romani si nu numai. Aplicatia va fi implementata pentru inceput la Aeroportul International Avram Iancu Cluj, unde va deveni metoda alternativa de plata pentru GoToParking.

Un alt start-up este si Milluu, prima platforma de management E2E a relatiilor chirias – proprietar. Platforma de real estate a fost infiintata de Florin Stoian, acelasi om de afaceri care a fondat StarTaxi si Yellow Menu.

Din punct de vedere financiar, Frisbo este cea mai mare tranzactie ROCA X, facuta in cadrul unei runde de 1.2 milioane de euro in platforma de smart efulfillment.

Proiectul ROCA X include si un software care se concentreaza pe sectorul medical– MedicAI, start-up-ul de tehnologie care isi propune sa schimbe modul in care colaboreaza echipele medicale multidisciplinare cu pacientii lor printr-o platforma online. MedicAI foloseste inteligenta artificiala pentru a revolutiona imagistica medicala si serviciile colaborative din aceasta zona.

Alte afaceri care fac parte din proiectul ROCA X la momentul actual sunt: Beez – solutie de cashback, Feeel - platforma digitala europeana care centralizeaza accesul la servicii de sanatate, Feexers - marketplace pentru servicii de household & beauty, Betmarkets - o solutie ce transforma pariurile sportive in instrumente de investitie, PatchAI, asistent virtual pentru pacientii implicati in teste clinice.

Sursa foto: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri