Declaratia presedintelui Traian Basescu nu este singura luare de pozitie pe aceasta tema a reprezentantilor actualei Puteri. „Eu si senatorul Popa am cerut Guvernului anularea Hotaririi prin care se atribuie terenul. Vom sustine aceasta solicitare cu o nota prin care vom dovedi ca hotarirea este ilegala”, spune Eugen Nicolaescu, liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor. In 2004, Eugen Nicolaescu si senatorul Nicolae Vlad Popa au cerut instantei de judecata de la Contencios Administrativ anularea actului normativ, deoarece terenul a fost dat in folosinta unei societati care nu este de utilitate publica, ceea ce incalca prevederile Constitutiei.

Totodata, s-a invocat faptul ca acordarea suprafetei s-a facut fara organizarea unei licitatii. Autoritatile nu au inca vreo reactie. „Nu pot sa comentez, deoarece este un proiect privat”, spune Nicu Radulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.
In ciuda antecedentelor, actionarii s-au aratat surprinsi de declaratia lui Traian Basescu. „Este doar o declaratie. Ramine de vazut daca Guvernul va tine cont de ea. Noi am respectat legea, iar autoritatile au fost foarte minutioase cind au avizat Parcul industrial Dracula Parc. Daca se va ajunge la anularea hotaririi, vom discuta situatia in AGA”, afirma Sorin Marica, directorul general al Dracula Parc SA. Acesta considera ca astfel de declaratii scad interesul investitorilor pentru acest proiect.

Anularea hotaririi respective si schimbarea amplasamentului va face ca proiectul sa ramina, cel putin pentru o perioada, doar pe hirtie.