THR Marea Neagra isi vinde o parte din active

Societatea Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagra va vinde, prin licitatie sau negociere directa, o serie de hoteluri, restaurante, vile si terenuri din statiunile Saturn, Eforie Nord, Eforie Sud si Jupiter, dupa ce actionarii au aprobat preturile minime pentru aceste active.

Potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucuresti, valoarea totala de la care pornesc tranzactiile se ridica la peste 18 milioane de euro, din care vanzarile de hoteluri reprezinta 12,6 milioane euro. Cel mai mare pret de pornire a fost stabilit pentru hotelurile Alfa si Beta din Saturn, care vor fi vandute impreuna pentru cel putin 4,7 milioane euro. In apropierea acestui complex se afla si hotelul Gama, care are un pret de 2,8 milioane euro, se precizeaza in comunicat.

Celelalte unitati scoase la vanzare sunt grupul hotelier Dunarea din Eforie Nord (881.000 euro), hotelurile Magura (2,8 milioane euro) si Suceava (1 milion euro) din Eforie Sud, precum si hotelurile Orizont si Fortuna, care vor face obiectul unui schimb cu Primaria Eforie.
Totodata, THR Marea Neagra intentioneaza sa vanda cinci restaurante si cofetarii la un pret minim de 5,8 milioane euro, precum si doua vile in valoare de 240.000 euro.

Actionarii vor discuta la viitoarea Adunare Generala si aprobarea contractarii unei linii de credit de cel mult 15 milioane lei, pentru care vor fi ipotecate o serie de active ale societatii. THR Marea Neagra, companie creata pe structura fostei Eforie SA, a realizat anul trecut un profit net de 3,2 milioane lei, jumatate din nivelul inregistrat in 2004, in timp ce cifra de afaceri a crescut cu circa un milion de lei, pana la 37,2 milioane lei.

Societatea a fost infiintata anul trecut, in urma fuziunii prin absorbtie dintre Eforie SA si alte patru firme de pe litoral - Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva. THR Marea Neagra are un capital social de 19,2 milioane lei, principalul actionar fiind SIF Transilvania, cu circa 87%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
29 de turiști din România și Bulgaria, depistați cu noul coronavirus în Grecia
Setari Cookie-uri