Trei tabere de stat vor fi, din 2007, hoteluri de patru stele, la preturi accesibile. Tinerii vor putea alege si una dintre cele 15 zone internationale din Romania
Taberele pentru tine-ret din Busteni, Predeal si Mures vor fi transformate in hoteluri de trei si patru stele. Insa tot pentru tineret. Intr-un an de zile speram sa fie gata, pentru ca elevii si studentii sa vina in vacante. Vor fi conditii de trei-patru stele la preturi accesibile pentru ei, nu ca la un hotel privat, spune Karoly Borbely, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, care a schimbat si denumirea taberelor in cea de Centre de agrement pentru copii si tineri. Nu se mai numesc tabere, pentru ca se intelegea ca au acces doar elevii, adauga Borbely.

Zece zone de tineret internationale

Pe linga hotelurile de patru stele, tinerii mai pot opta si pentru una dintre cele 15 zone din Romania care au intrat de anul acesta in circuitul international, datorita unui parteneriat semnat de ANT cu Asociatia Youth Hostel Romania. Astfel, taberele de la Sinaia, Busteni, Oradea, Constanta, Paltinis si din alte zece localitati din tara vor gazdui din aceasta primavara si elevi din strainatate. Primul Centru international va fi inaugurat la Tirgu Mures in doar citeva zile. Centrul dispune de patru camere duble cu baie proprie, bucatarie, sala de mese, camere cu patru paturi, oficiu si baie comuna, iar preturile se incadreaza intre 150.000 si 250.000 de lei de persoana pe noapte. In camerele duble cu baie proprie, o noapte de cazare pentru o persoana va costa 250.000 de lei.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5145&art=12378&cHash=c0dd72c6d3

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Restaurantul unde fine dining-ul se imbina cu parizerul pe ziar
Setari Cookie-uri