Chiar si pentru o populatie de 1,3 miliarde de oameni numarul de calatorii este uimitor, comenteaza jurnalistii de la ibtimes.com. Chunyun este descris adesea ca cea mai mare migratie de oameni anuala din lume, mai ales ca timp de 40 de zile vor fi vazute multimi care vor ocupa trenuri, masini si avioane pentru a-si finaliza calatoriile planuite.

Potrivit agentiei Xinhua News, anul acesta vor fi cu aproximativ 200 de milioane mai multe calatorii decat in 2013. Cele mai multe calatorii, aproximativ 3,2 miliarde, vor fi facute cu masina sau cu autobuzul, iar 258 de milioane de calatorii vor fi facute cu trenul, ceea ce duce la blocarea site-urile companiilor feroviare din cauza numarul mare de cumparare a biletelor. Si companiile aeriene vor simti presiunea calatoriilor de vacanta cu aproximativ 42 de milioane de zboruri, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

Cu ocazia acestui festival, multi lucratori migranti, aproximativ 400.000 in acest an, care locuiesc in marile orase chinezesti, se vor intoarce la casele lor din mediul rural. Iar pentru cei mai multi dintre ei, deplasarile necesita zile intregi pe drum, insa cei care calatoresc pe motociclete vor beneficia de combustibil gratuit si diferite produse, apa si pelerina de ploaie pentru drum din statiile peco a unei benzinarii.

Sursa foto: AGERPRES