Sindicatul german Cockpit al pilotilor a anuntat luni seara o noua greva in cadrul grupului Lufthansa, in Germania, a cincea de la sfarsitul lui august, pe fondul conflictului cu privire la pensionare. Greva va afecta de data aceasta domeniul transportului de marfuri, relateaza AFP.

Pilotii de la Lufthansa Cargo, activitatea de transport de marfuri a grupului, vor inceta lucrul miercuri la ora locala 3.00 (4.00, ora Romaniei), fara intrerupere, pana joi la ora locala 22.30 (23.30, ora Romaniei) si "nu vor opera niciun zbor cu plecare de pe aeroporturile germane", a anuntat Cockpit intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Sindicatul a efectuat deja patru greve de la sfarsitul lui august si pana in prezent, dupa incetarea negocierilor cu conducerea grupului Lufthansa asupra modalitatilor de pre-pensionare a pilotilor. Ultima greva, pe 30 septembrie, care a afectat zboruri de lung curier, s-a soldat cu anularea a aproximativ 50 de zboruri si a afectat aproximativ 20.000 de pasageri.

Sindicatul se vede nevoit sa treaca la noi actiuni.

Conflictul dintre Lufthansa si piloti dureaza de mult timp, dar s-a transformat intr-un "dialog al surzilor" in ultimele saptamani, cele doua parti pastrandu-si pozitiile si respingandu-se reciproc din cauza grevelor. "Deoarece conducerea Lufthansa se incapataneaza de luni de zile sa mentina cerinte maximale, sindicatul se vede nevoit sa treaca la noi actiuni", subliniaza Cockpit.

"Lufthansa s-a dovedit pregatita de un compromis in negocieri cu organizatia Cockpit si a propus negocieri asupra problemelor aflate in litigiu. In acest conditii, acest nou apel la incetarea lucrului nu este nici de inteles si nici rezonabil", a reactionat grupul intr-un comunicat separat.

Citeste si:
Lufthansa ramane la sol: 750 de curse anulate, din cauza grevei
Lufthansa a anulat 750 de...

Lufthansa a anuntat deja ca 21 de zboruri sunt programate sa decoleze din Frankfurt in perioada in care este anuntata greva. Grupul va prezenta miercuri un plan alternativ, se arata in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Zeci de mii de pasageri Lufthansa, afectati de greva pilotilor