Grupul francez Airbus a ajuns la un acord cu compania China Aircraft Leasing Group Holdings, pentru o comanda de 100 de aparate din familia A320 in valoare de 10,2 miliarde de dolari, arata Bloomberg.

Comanda include modele de avioane cu o singura punte din gama A320, printre care si viitoarele modele A320neo cu motoare imbunatatite. Angajamentul scris urmeaza sa fie semnat pana la finalul lunii, potrivit companiei chineze, potrivit Mediafax.

In prezent, China Aircraft Leasing Group opereaza o flota formata din 38 de aparate comerciale si vrea sa se extinda atat pe piata locala, cat si la nivel international. Luna trecuta, Airbus a semnat un acord preliminar cu operatorul aerian low cost IndiGo din India pentru 250 de avioane cu o singura punte A320neo, aceasta fiind cea mai mare comanda dupa numarul de aparate de zbor primita vreodata de constructorul european. Valoarea tranzactiei este estimata la aproximativ 26 de miliarde de dolari.

Cresterea economica din Asia a determinat un avans important al comenzilor primite cei mai mari constructori de avioane, Airbus si Boeing, grupul european anticipand ca piata din China o va devansa pe cea americana pana in 2032.

Citeste si:
Boeing a primit o comanda de 80 de avioane pentru o companie japoneza
Boeing, comanda de 8,5 mld....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Noi sanctiuni impuse Iranului de catre SUA intra in vigoare