Din ce in ce mai multi romani aleg vacantele de tip city break pentru a petrece cateva zile agreabile in strainatate, departe de rutina zilnica. Unele destinatii sunt, insa, mult mai frecventate decat altele, iar motivele sunt simple. In primul rand, orasele europene aflate in topul preferintelor romanilor sunt relativ ieftine de vizitat, deoarece bugetul disponibil reprezinta principalul criteriu de alegere a unei astfel de vacante, dupa cum aflam si de pe wanderful-world.com. In al doilea rand, existenta unor zboruri directe catre destinatiile respective de vacanta reprezinta un factor hotarator in luarea deciziilor de calatorie.

In mod deloc surprinzator, cele doua aspecte au urcat cateva orase in topul celor mai cautate destinatii de weekend din Europa. Biletele de avion catre orasele din topul de mai jos sunt foarte ieftine, dupa cum vedem la bileteavion.ro, iar acestea sunt cele mai cautate destinatii de catre romani pentru o vacanta de tip „city break”:

Amsterdam, Olanda

Capitala Olandei si-a construit, de-alungul timpului, renumele de loc in care este posibil tot ceea ce in alta parte este imposibil. Cu toate acestea, se pare ca autoritatile din Amsterdam au pornit, in urma cu cativa ani, o ampla campanie de rebranduire, conform smithsonianmag.com, fiind sustinute si de localnicii nemultumiti de faptul ca turistii invadau orasul pentru a se imbata, pentru a vizita bordelurile din Cartierul Rosu si pentru a fuma cannabis si marijuana in barurile special amenajate.

Barcelona, Spania

Barcelona este considerata ca fiind cel mai frumos oras din Spania, iar catalanii se mandesc cu o serie de obiective turistice de o frumusete incredibila. In Barcelona se afla Sagrada Familia, pe care multi o considera ca fiind cea de-a 8-a minune a lumii, dar si alte cateva opere arhitecturale ale celebrului arhitect catalan Antoni Gaudi. In plus, vremea tine cu turistii, iar prognoza meteo pentru luna ianuarie ne arata ca temperaturile vor fi cuprinse intre 10 si 18 grade Celsius.

Berlin, Germania

In mod surprinzator, capitala celui mai dezvoltat stat european din punct de vedere economic nu este si cea mai scumpa din Europa. In Berlin, turistii pot admira monumente care le pot aminti de Razboiul Rece sau de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, pot vizita unele dintre cele mai renumite muzee europene de arta contemporana, pot savura delicioasele mancaruri traditionale germane si se pot distra in unele dintre cele mai renumite cluburi si baruri din lume. In plus, cazarea costa, in conditii similare, mai putin decat in Londra sau Paris.

Bologna, Italia

Prima universitate din lume si cea mai mare din Italia este cea din Bologna, conform Wikipedia, unde invata peste 77.000 de studenti. Din Piazza Maggiore, aflata in centrul orasului, pornesc toate traseele turistice, iar Bologna este o destinatie perfecta de weekend. In plus, meteorologii ne anunta ca temperaturile nu vor scadea sub 2 grade Celsius, o dovada in plus ca Bologna este unul dintre orasele europene in care turistii romani fug de ninsorile din tara noastra.

Budapesta, Ungaria

Majoritatea turistilor care ajung in capitala Ungariei nu viziteaza doar fermecatoarea cladire a Parlamentului de pe malul Dunarii. Pub-urile din „ruine” (romkocsma) si barurile din gradini (kertek) reprezinta noul trend in materie de localuri. Baile termale Racz, care dateaza din secolul al XVI-lea, de pe timpul Imperiului Otoman, au fost redeschise recent, dupa o lunga perioada de timp in care au fost renovate. Totodata, moda retro se manifesta si in tendintele culinare ale turistilor si ale localnicilor, care prefera din ce in ce mai mult cafenelele „vintage”.

Topul celor mai cautate destinatii de catre romani pentru o vacanta de tip „city break” este completat, in ordine, de urmatoarele orase europene: Dortmund (Germania), Dublin (Irlanda), Frankfurt (Germania), Istanbul (Turcia), Cracovia (Polonia), Londra (Anglia), Madrid (Spania), Marsilia (Franta), Milano (Italia), Munchen (Germania), Nisa (Franta), Paris (Franta), Praga (Cehia), Riga (Letonia), Roma (Italia), Stockholm (Suedia), Strasbourg (Franta), Stuttgard (Germania), Valencia (Spania), Varsovia (Polonia), Venetia (Italia), Verona (Italia), Viena (Austria), Bruxelles (Belgia) si Atena (Grecia).

Foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri