Casele de vacanta reprezinta cea mai ieftina modalitate de petrecere a Revelionului in strainatate. Tariful include insa doar cazarea.
Oferta agentiilor de turism pentru petrecerea Revelionului in strainatate s-a diversificat in ultimii ani. Cei care vor sa cheltuiasca mai putin pot opta pentru cazarea intr-o casa de vacanta. Principalul avantaj al unui astfel de pachet il constituie pretul, care poate sa fie de doar 100 de euro pentru o persoana, care include insa numai cazarea pentru o saptamina.

Turistul va mai cheltui bani pentru mincare, transport si alte servicii. In general, aceste vile au mai multe camere cu cite doua paturi, cu incalzire centrala si bucatarie complet utilata. De asemenea, confortul depinde si de numarul turistilor care merg intr-o astfel de casa de vacanta. Uneori, in aceasta categorie sint incluse, in oferte, si apartamente.

De aceea, cu cit grupul va fi mai mare, cu atit o persoana va plati mai putin, dar va avea si mai putin confort deoarece, in unele cazuri, suprafetele sint destul de mici. “Cele mai multe cereri sint pentru Austria, cautata de schiori pentru ca are o infrastructura buna, dar si pentru Slovacia, care ofera preturi foarte bune”, spune Lucia Morariu, managerul agentiei Eximtur.

Se vrea Austria

In Austria, pentru un pret destul de mic, turistii pot merge o saptamina sa si schieze, sa si petreaca trecerea dintre ani. De exemplu, sase persoane care doresc sa petreaca o saptamina intr-un apartament din St. Johann vor plati in perioada Revelionului 770 de euro. Un pret apropiat se va plati si in Elvetia, in Anzere - 681 de euro pentru patru persoane. Si in Franta, in Alpi, sase persoane care vor conveni sa imparta un apartament de 36 mp vor plati 667 de euro pentru o saptamina. Exista si variante mai ieftine.

Varianta slovaca

Cei care vor sa cheltuiasca ceva mai putin pentru petrecerea Revelionului in strainatate pot opta pentru o casa de vacanta in Slovacia. Pretul pentru o saptamina este de 641 de euro. Cererea se asteapta sa fie destul de mare, mai ales ca si in iarna trecuta au existat cereri pentru petrecerea de vacante in aceasta tara. Exista si o oferta pentru opt persoane intr-o vila cu doar 570 de euro. Tot sub 100 de euro de persoana se vor plati in Slovenia. In Rogla-Vitanje, un apartament in care pot locui cel mult patru persoane se poate inchiria pentru o saptamina cu 378 de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7648&art=19508&cHash=6c8ace8ccc

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cati bani a incasat Clujul in urma editiei din acest an a UNTOLD