Campingurile vor avea etichete ecologice

Campingurile vor fi etichetate din punct de vedere al calitatii ecologice, iar in acest fel oamenii vor putea sa aleaga sa se cazeze in campinguri cu impact negativ redus asupra mediului inconjurator, a hotarat, miercuri Executivul.

Astfel, potrivit hotararii initiate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si adoptate miercuri de guvern, locurile de campare vor fi etichetate din punct de vedere ecologic.

Actul normativ este in concordanta cu programul de guvernare si contribuie la transpunerea si implementarea aquis-ului comunitar in domeniul controlului poluarii si cel al managementului riscului.

Oamenii vor avea posibilitatea sa aleaga locuri de campare care au un impact redus asupra mediului, iar in acest mod vor contribui la reducerea poluarii.

Printre criteriile dupa care vor fi stabilite etichetele ecologice pentru a limita impactul asupra mediului se afla reducerea consumului de energie, reducerea consumului de apa, reducerea cantitatii de deseuri, favorizarea utilizarii de resurse regenerabile si a subastantelor mai putin daunatoare mediului, cat si promovarea comunicarii si a educatiei in domeniul protectiei mediului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri